Trump anunță un program de 19 miliarde dolari pentru fermieri. Include achiziții directe de alimente pentru săraci

Trump anunță un program de 19 miliarde dolari pentru fermieri. Include achiziții directe de alimente pentru săraci
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 apr 2020

În contextul epidemiei de coronavirus și a măsurilor de restricție care au aafectat economia, SUA derulează un amplu program de sprijin pentru fermieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Președintele american Donald Trump a anunțat lansarea unui program de sprijin pentru fermierii din SUA în vederea trecerii mai ușor peste impactul economic al măsurilor luate în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta include viramente directe către fermieri în valoare agregată de 16 miliarde dolari, dar și achiziții de masă, însumând 3 miliarde de dolari, de carne, brânzeturi, legume și alte produse care urmează să ajungă către familiile afectate de concedierile masive, prin intermediul băncilor de alimente, a bisericilor și a grupurilor de ajutorare.

Operațiunea va fi derulată prin Departamentul pentru Agricultură al SUA. „Agricultura americană a fost lovită puternic, ca toată America, de coronavirus, și președintele Trump este alături de fermieri și de toți americanii pentru a se asigura că trecem de această stare națională de urgență”, a declarat secretarul pentru Agricultură al SUA, Sonny Perdue, preluat de Reuters.

Germania cere UE să ia măsuri în sprijinul producătorilor de lactate CITEȘTE ȘI Germania cere UE să ia măsuri în sprijinul producătorilor de lactate

Agenția va face achiziții lunare de produse proaspete, brânzeturi și carne în valoare de câte 100 milioane dolari, iar companii precum Sysco Corp vor ajuta la procurarea acesteia, ambalarea și distribuirea în cutii. În săptămânile recente, la băncile de alimente din SUA s-au format cozi lungi.

„Să arunce laptele sau să are sub legume deja crescute nu este numai un stres financiar, dar și ceva care le rupe inima producătorilor”, spune Perdue, adăugând că plățile directe vor fi făcute cât mai repede pentru producătorii de mărfuri alimentare care deja au pierderi fără precedent. Viramentele sunt plafonate la câte 250.000 de dolari pentru fiecare entitate.

Trump va candida în acest an pentru un nou mandat de președinte.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultura
sua
donald trump
coronavirus