150.000 de mașini Stellantis, rechemate în service

150.000 de mașini Stellantis, rechemate în service
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 dec 2023

Mai multe automobile Citroen, DS, Opel și Peugeot, care folosesc aceleași motoare, vor fi rechemate în service, deoarece s-a constatat că emit valori peste limitele legale ale gazelor de eșapament, în ceea ce privește oxizii de azot. Limitele NOX fac parte din setul de norme de poluare EURO 6.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un număr mare de automobile Citroen C3, Citroen C5 Aircross, DS3 Crossback, DS4, Opel Astra, Opel Grandland, Opel Mokka, Peugeot 208, 308, 3008 și 5008 fac obiectul unei rechemări de siguranță transmisă în sistemul european de alerte în luna decembrie. Cauza acestei rechemări este una care nu pune în pericol viața celor aflați în mașină, ci a celor din afara automobilului, deoarece este vorba despre depășirea limitelor de emisii de gaze poluante. Conform descrierii defecțiunii, eroarea pleacă de la unitatea de control a motorului (ECU), în urma unei calibrări neconforme a software-ului, care transmite valori incorecte la procesarea datelor. Acest lucru permite un nivel de emisii de NOx peste limitele legale în UE.

Renault vrea să reducă cu 50% costurile mașinilor electrice CITEȘTE ȘI Renault vrea să reducă cu 50% costurile mașinilor electrice

Sunt vizate un total de 134.722 autoturisme fabricate în Europa, în perioada 2022 –2023, în funcție de modelul vizat. Proprietarii acestor automobile vor fi înștiințați de dealerul mărcii respective pentru a fi programați pentru o intervenție în service.

Modelele Stellantis au mai făcut obiectul unor campanii de rechemare în acest an, atât pentru defecte care țin de emisiile poluante, cât și din cauza unor erori ale bateriei, ce pot provoca un incendiu la bord. În general, rechemările care vizează mașinile Stellantis acoperă o gamă largă de mărci ale grupului, ca urmare a utilizării motoarelor și platformelor comune pe toate aceste modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare stellantis
citroen
peugeot
opel