Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric

Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 aug 2020

Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric, producătorul auto american depășind pragul de 2.000 dolari per acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Capitalizarea companiei a ajuns la 373,1 miliarde dolari.

Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline CITEȘTE ȘI Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline

Tesla a devenit astfel a noua companie cu cea mai mare valoare cotată pe piața din SUA, conform businessinsider. În fața sa se află, în ordine inversă, Johnson&Johnson, Visa, Berkshire, Facebook, Alphabet, Microsoft, Amazon și Apple.

Tesla este cel mai valoros producător auto la nivel mondial. În iulie, Tesla a atins o capitalizare bursieră de 209 miliarde de dolari, devenind, în premieră, producătorul auto cu cea mai mare valoare de piață la nivel global.

La jumătatea lunii iunie, Tesla a depășit, în premieră, pragul valoric de 1.000 dolari/acțiune, la o lună după ce directorul companiei, miliardarul american Elon Musk, a scris pe Twitter că acțiunile erau supraevaluate la 700 de dolari.

La începutul anului, Tesla urcase pe locul al doilea în topul mondial al celor mai mari producători auto în funcție de valoarea de piață, depășind atunci grupul german Volkswagen.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni