Air France-KLM a pierdut 1,8 miliarde de euro în primul trimestru din cauza coronavirusului

Air France-KLM a pierdut 1,8 miliarde de euro în primul trimestru din cauza coronavirusului
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2020

Grupul Air France-KLM a publicat joi pierderi nete de 1,8 miliarde de euro pe primul trimestru, în condițiile în care pandemia de coronavirus i-a paralizat activitatea începând din luna martie, și a avertizat să se așteapă la consecințe și mai dezastruoase pentru finanțele sale până la vară, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transportatorul aerian franco-olandez, care tocmai a obținut un ajutor financiar de șapte miliarde de euro de la statul francez pentru a face față crizei, a precizat că în primele trei luni ale anului capacitățile sale s-au redus cu 10,5% (după o scădere de 35% în luna martie). Grupul se așteaptă ca, în al doilea trimestru, capacitățile sale să fie reduse cu aproximativ 95% și cu 80% în trimestrul al treilea comparativ cu perioada similară a anului trecut, scrie Agerpres.

Uber declanșează disponibilizări CITEȘTE ȘI Uber declanșează disponibilizări

"Având în vedere nivelul ridicat de incertitudine pe durata crizei Covid-19 și impactul său asupra mediului macroeconomice, grupul a decis să își retragă previziunile anterioare pentru 2020", a informat Air France-KLM într-un comunicat.

Grupul Air France-KLM mizează pe o "revenire lentă a activității în vara lui 2020, odată cu ridicarea treptată a restricțiilor la frontieră" dar avertizează că cererea de trafic comercial "nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei timp de mai mulți ani".

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm
coronavirus