Air France-KLM a pierdut 1,8 miliarde de euro în primul trimestru din cauza coronavirusului

Air France-KLM a pierdut 1,8 miliarde de euro în primul trimestru din cauza coronavirusului
scris 7 mai 2020

Grupul Air France-KLM a publicat joi pierderi nete de 1,8 miliarde de euro pe primul trimestru, în condițiile în care pandemia de coronavirus i-a paralizat activitatea începând din luna martie, și a avertizat să se așteapă la consecințe și mai dezastruoase pentru finanțele sale până la vară, informează AFP.

Transportatorul aerian franco-olandez, care tocmai a obținut un ajutor financiar de șapte miliarde de euro de la statul francez pentru a face față crizei, a precizat că în primele trei luni ale anului capacitățile sale s-au redus cu 10,5% (după o scădere de 35% în luna martie). Grupul se așteaptă ca, în al doilea trimestru, capacitățile sale să fie reduse cu aproximativ 95% și cu 80% în trimestrul al treilea comparativ cu perioada similară a anului trecut, scrie Agerpres.

Uber declanșează disponibilizări CITEȘTE ȘI Uber declanșează disponibilizări

"Având în vedere nivelul ridicat de incertitudine pe durata crizei Covid-19 și impactul său asupra mediului macroeconomice, grupul a decis să își retragă previziunile anterioare pentru 2020", a informat Air France-KLM într-un comunicat.

Grupul Air France-KLM mizează pe o "revenire lentă a activității în vara lui 2020, odată cu ridicarea treptată a restricțiilor la frontieră" dar avertizează că cererea de trafic comercial "nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei timp de mai mulți ani".

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
air france-klm
coronavirus