Boeing vrea să desființeze 8.000 posturi în acest an, dublu față de cifra anunțată miercuri

Boeing vrea să desființeze 8.000 posturi în acest an, dublu față de cifra anunțată miercuri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 mar 2016

Constructorul american de aeronave Boeing intenționează să desființeze în acest an până la 8.000 de angajați ai diviziei de avioane comerciale, dublu față de cifra anunțată ieri de companie, au declarat joi surse familiare cu situația, citate de Reuters. Mutarea ar urma să genereze economii anuale de 1 miliard de dolari și ar permite Boeing să se poziționeze mai bine în lupta cu competitorii direcți. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania americană a anunțat miercuri că urmează să desființeze, până la jumătatea acestui an, aproximativ 4.000 locuri de muncă de la divizia producătoare de avioane comerciale și alte 550 locuri de muncă de la o unitate de testare a zborurilor. Boeing va restructura 1.600 de locuri prin plecări voluntare, iar restul prin lăsarea neocupată a unor posturi, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Doug Alder.

Însă sursele citate de Reuters au declarat că Boeing vizează desființarea a 10% din posturile de la divizia de avioane comerciale, unde lucrează aproximativ 80.000 de angajați.

Tarom anulează cursele pe ruta București-Bruxelles până sâmbătă inclusiv CITEȘTE ȘI Tarom anulează cursele pe ruta București-Bruxelles până sâmbătă inclusiv

Reprezentanții companiei au spus că Boeing nu are o țintă specifică pentru reducerea numărului de angajați, iar cifra de 8.000 de posturi care ar uma să fie desființate este ipotetică.

Potrivit companiei, reducerea numărului de angajați are ca scop scăderea cheltuielilor și o mai bună poziționare în lupta cu principalii competitori, în frunte cu Airbus.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
locuri de munca
posturi
angajati
divizia avioane comerciale