Carlos Ghosn a cerut ajutor de la guvernul francez. Procurorii japonezi i-au confiscat soției acestuia pașaportul și telefonul

Carlos Ghosn a cerut ajutor de la guvernul francez. Procurorii japonezi i-au confiscat soției acestuia pașaportul și telefonul
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 apr 2019

Carlos Ghosn a transmis un mesaj după arestarea sa, printr-un intermediar din SUA, spunând că „arestarea mea este scandaloasă și arbitrară”. El a mai spus că este parte a unei încercări a unor indivizi din Nissan de a-l reduce la tăcere prin înșelarea procurorilor. „De ce să mă aresteze dacă nu pentru a încerca să mă oprească? Nu mă voi opri.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un interviu cu Carlos Ghosn a fost difuzat de televiziunea franceză TF1 și LCI, despre care nu se știe când a fost realizat, îl arată pe Ghosn în timp ce solicită ajutor guvernului francez. „Cer Guvernului Francez să mă apere și să apere drepturile mele ca cetățean.”

Avocatul lui Carlos Ghons, Junichiro Hironaka, a criticat joi procurorii, după ce clientul său a fost rearestat, pentru fapte noi. Avocatul a numit „justiția ostaticilor” modul de lucru al anchetatorilor japonezi.

Avocatul Hironaka a spus că nu poate înțelege de ce procurorii din Tokyo trebuie să-l aresteze pe Ghosn când ar putea să adune probe și să construiască un dosar pentru o acuzație suplimentară.

El a descris această metodă de investigație ca fiind nepotrivită, spunând că nu vede nicio semnificație în acest gest alta decât să-i distrugă lui Ghosn avantajul în fața procurorilor.

Avocatul a spus că nu este clar dacă judecătorii vor aproba arestarea lui Ghosn. Dacă aceștia vor respinge cererea fostului președinte al Nissan, el va putea să susțină o conferință de presă pe 11 aprilie, așa cum a anunțat pe Twitter.

VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul CITEȘTE ȘI VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul

Hironaka a mai dezvăluit și faptul că Ghosn a spus „bad news”, după a ce auzit zvonurile privind o iminentă arestare a sa.

Procurorii i-au confiscat lui Ghosn, în momentul arestării, telefonul mobil, agenda, documente și însemnări. Tot atunci, procurorii i-au confiscat soției lui Ghosn, Carole, care se afla cu el, telefonul mobil și pașaportul. Avocatul lui Ghosn, care a relatat aceste detalii, a precizat că soția lui Ghosn nu este suspect în dosar, iar confiscarea pașaportului și telefonului sunt de neiertat.

Carlos Ghosn a fost arestat pentru a patra oară, joi, pentru noi acuzații privind unele transferuri de bani către un dealer de Renault și Nissan din Oman. Procurorii spun că plățile ar fi fost făcute pentru acoperirea unor datorii personale.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi