Carlos Ghosn ar putea fi eliberat. Judecătorii au respins prelungirea mandatului de arestare și apelul procurorilor

Carlos Ghosn ar putea fi eliberat. Judecătorii au respins prelungirea mandatului de arestare și apelul procurorilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 dec 2018

Judecătorii din Tokyo au decis să nu prelungească mandatul de arestare al lui Carlos Ghosn și fostului director, Greg Kelly, deși toată lumea se aștepta ca decizia să fie de menținere a arestului. Ghosn ar putea fi eliberat, dacă procurorii nu emit un nou mandat, pe o acuzație nouă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE: Judecătorii au respins apelul făcut de procurori la decizia de respingere a prelungirii mandatului de arestare. Avocații lui Carlos Ghosn pregătesc cererea de eliberare pe cauțiune, care are șanse să fie aprobată. 

Tribunalul din Tokyo care a judecat cererea procurorilor de extindere a arestului preventiv în dosarul lui Carlos Ghosn și Greg Kelly, fost președinte și, respectiv, director ai Nissan, a luat o decizie care a surprins pe toată lumea, respingând cererea procurorilor. Potrivit presei din Japonia, este neobișnuit în sistemul judiciar din această țară ca un inculpat care nu-și recunoaște fapta să fie eliberat din arestul preventiv. Se așteaptă ca fostul președinte Nissan să fie eliberat, însă nu este exclusă varianta în care procurorii să găsească altă metodă pentru a-l menține în arest. Aceștia pot face recurs la decizie sau pot emite un nou mandat de arestare.

Renault vrea să-și exercite drepturile de acționar principal al Nissan și să numească un nou director în board-ul companiei CITEȘTE ȘI Renault vrea să-și exercite drepturile de acționar principal al Nissan și să numească un nou director în board-ul companiei

Avocații celor doi au susținut permanent că nu există vinovăție în acest caz și că faptele de care sunt acuzați Ghosn și Kelly au fost făcute cu știința și acordul altor angajați din companie, CEO-ul Saikawa fiind unul dintre cei care au semnat pe anumite documente privind plata compensațiilor datorate de Nissan lui Carlos Ghosn.

Carlos Ghosn și Greg Kelly au fost arestați pe 19 noiembrie, iar în urmă cu zece zile li s-a prelungit mandatul de arestare. Acuzațiile aduse de procurori se referă la declarațiile false privind unele sume și compensații pe care Nissan ar urma să le plătească lui Ghosn, dar și la folosirea frauduloasă a fondurilor companiei pentru cumpoărarea unor locuințe în diferite țări ale lumii.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi