Carlos Ghson este posibil să nu-și termine mandatul de CEO al Renault

Carlos Ghson este posibil să nu-și termine mandatul de CEO al Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iun 2018

Carlos Ghosn ar putea să nu-și ducă mandatul de CEO al Renault până la capăt, potrivit unei declarații făcute în Financial Times, la doar câteva luni după ce a primit acest mandat de la acționari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Viitorul lui Carlos Ghosn în cadrul Renault s-ar putea limita doar la poziția de președinte al Consiliului de Administrație, fără a mai fi și șef executiv al companiei, deși în luna februarie a primit și acceptat propunerea companiei de a conduce Renault încă patru ani, până în 2022. Acum, Carlos Ghosn declară pentru jurnaliștii de la Financial Times că este posibil să nu încheie întreg mandatul primit. După cum scrie publicația amintită, Carlos Ghosn "nu se așteaptă să-și petreacă patru ani în funcția de CEO Renault".

Deși anterior deciziei de reînnoire a mandatului au mai existat speculații pe marginea poziției pe care Ghosn o va avea la Renault, decizia finală a acționarilor părea, în februarie, că a limpezit situația. Declarațiile de acum vin, însă, într-un context fierbinte. Pe 15 iunie, va avea loc Adunarea Generală, în care se va vota inclusiv propunerea de salariu a lui Ghosn, pentru rezultatele din 2017.

Explozie de înmatriculări auto: Piața s-a dublat față de 2016 CITEȘTE ȘI Explozie de înmatriculări auto: Piața s-a dublat față de 2016

Potrivit informațiilor neoficiale, compania va propune o primă de succes de 7,8 miliane de euro pentru Ghosn, dar reprezentanții guvernului francez, care este cel mai mare acționar al Renault, nu sunt dispuși să accepte această sumă.

În prezent, Carols Ghosn lucrează intens, împreună cu o echipă consolidată, la transformarea Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi într-o structură mai strânsă, care să fie „ireversibilă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn
ceo renault
franta