CEO-ul Nissan a adunat întreg personalul companiei pentru a le spune că Ghosn a avut prea multă putere

CEO-ul Nissan a adunat întreg personalul companiei pentru a le spune că Ghosn a avut prea multă putere
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 nov 2018

Hiroto Saikawa, intransigentul CEO al Nissan Motor, a adunat întreg personalul de la sediul companiei din Yokohama pentru a li se adresa în legătură cu imensul scandal care a cuprins compania prin arestarea președintelui Carlos Ghosn și a transmis întâlnirea în direct, în toată Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Saikawa a profitat de întâlnirea cu angajații de la sediul central al Nissan pentru a-l blama din nou pe pe Ghosn, în fața tuturor, spunând că „a adunat prea multă putere în mâinile sale”, că a fost „un aranjament inegal” - cel de numire a lui Ghons în funcțiile de președinte la toate cele trei companii - și că acesta a amestecat pur și simplu imaginea sa cu cea a mărcii Nissan, după cum relatează Automotive News, care a preluat mărturii ale angajaților prezenți la întâlnire.

Marele miting a fost transmis în direct pe rețeaua TV a Nissan, în japoneză și în engleză, în toate birourile Nissan din Japonia.

Saikawa și-a cerut scuze în fața angajaților pentru acest scandal, anterior întâlnirii el declarând jurnaliștilor că dorește să înlăture îngrijorările pe care angajații le au.

Potrivit celor prezenți al întâlnire, discursul lui Saikawa s-a axat în cea mai mare parte a timpului pe faptul că Ghosn a avut prea multă putere și pe faptul că și-a creat un veritabil cult al personalității în Nissan. „Cred că sunt multe alte motive pentru a vedea Nissan pentru produsele și tehnologiile sale”, a spus Saikawa angajaților.

Directorii din board-ul Nissan, inclusiv cei doi francezi, \ CITEȘTE ȘI Directorii din board-ul Nissan, inclusiv cei doi francezi, "îngroziți" de faptele prezentate de CEO-ul Saikawa în ședința în care s-a decis demiterea lui Ghosn

Șeful companiei a mai anunțat că se va întâlni săptămâna aceasta cu reprezentanți ai Renault și Mitsubishi, miercuri fiind programată o întâlnire regulată a șefilor Alianței, la Amsterdam.

Hiroto Saikawa este cel care a anunțat că a existat o investigație internă în cadrul Nissan, care a condus la dovezi privind implicarea lui Carlos Ghosn și a lui Greg Kelly, director al Nissan, în falsificarea declarațiilor de venituri ale lui Ghosn, precum și în alte fapte ilegale. Anunțul lui Saikawa a venit la scrut timp după ce procurorii japonezi i-au arestat pe Ghosn și pe Kelly. Între timp, presa niponă a anunțat că amândoi neagă faptele de care sunt acuzați și susțin că tot ce au făcut a fost cu știința altor angajați din companie.

Ultimele informații arată că Nissan pregătește o acțiune civilă împotriva lui Ghosn, pentru a-și recupera fondurile utilizate de acesta pentru cumpărarea de locuințe în diverse orașe ale lumii, dar și pentru a o plăti pe sora lui, care nu a lucrat nicio zi pentru Nissan.

Carlos Ghosn este cel care a condus Nissan aproape 20 de ani, începând cu poziția de COO, și este creditat cu salvarea companiei de la colaps. Tot el este cel care a creat Alianța Renault Nissan și apoi a atras și Mitsubishi în acest parteneriat, fiind artizanul nașterii unuia dintre cele mai mari grupuri auto din lume, la concurență cu VW Group. Ghosn a fost cel care a cerut acționarilor celor trei companii să avanseze Alianța către o structură mai strânsă, chiar către fuziune, însă japonezii de la Nissan, în frunte cu Saiakawa, s-au opus vehement unei astfel de soluții.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
nissan
renault
arestare ghosn
alianta renault nissan