Conducerea Volkswagen analizează măsuri pentru a evita o posibilă retrogradare a calificativelor de credit

Conducerea Volkswagen analizează măsuri pentru a evita o posibilă retrogradare a calificativelor de credit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 oct 2015

Conducerea Volkswagen este îngrijorată în privința unei posibile retrogradări a calificativelor acordate grupului german de către principalele agenții de evaluare financiară și analizează mai multe opțiuni pentru a îmbunătăți punctajul de credit, însă nici una dintre măsurile avute în vedere nu vizează vânzarea de active, potrivit unor surse familiare cu situația citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții grupului au refuzat să comenteze informația.

Constructorul auto se teme că o eventuală retrogradare a calificativelor grupului ar putea duce la creșterea costurilor de finanțare pentru Volkswagen, îngreunând și mai mult eforturile pentru recâștigarea încrederii investitorilor.

Astfel, conducerea Volkswagen analizează diferite măsuri pentru reducerea costurilor și creșterea veniturilor la nivel de grup, au spus sursele citate de Reuters. Planurile discutate nu vizează vânzarea de active sau mărci aparținând VW.

Volkswagen a anunțat recent că  intenționează să aloce 6,5 miliarde de euro în trimestrul al treilea pentru a acoperi costurile suplimentare generate de scandalul referitor la trucarea testelor privind emisiile poluante.

Grupul auto este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un sistem software care falsifică rezultatele testelor antipoluare.

În septembrie, Moody's a înrăutățit la negativă de la stabilă perspectiva privind calificativele acordate grupului Volkswagen, în timp ce Fitch și Standard & Poor’s au pus sub supraveghere ratingurile Volkswagen, în vederea unei posibile retrogradări.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
scandal
rating
calificative