Consiliul de Administrație i-a propus lui Carlos Ghosn încă 4 ani la conducerea Renault Group și l-a numit pe Thierry Bollore numărul 2 în companie

Consiliul de Administrație i-a propus lui Carlos Ghosn încă 4 ani la conducerea Renault Group și l-a numit pe Thierry Bollore numărul 2 în companie
scris 16 feb 2018

Toate informațiile apărute în spațiul public în ultima lună au fost confirmate de întâlnirea board-ului Renault Group, care i-a oferit lui Carlso Ghosn să-și prelungească mandatul de președinte și CEO al companiei cu încă patru ani. De asemenea, Thierry Bollore, favorit în cursa de preluare a poziției de Chief Operation Officer, mâna dreaptă a lui Ghosn, a fost aprobat de Consiliul de Administrație.

Consiliul a anunțat că și-a reînnoit încrederea în Ghson ca CEO și președinte și, de asemenea, ca președinte și CEO al Alianței Renault Nissan.

Propunerea board-ului va fi înaintată adunării generale a acționarilor, care va vota pe 15 iunie cele două propuneri.

Întlnirea a mai stabilit și unele obiective ale Renault în cadrul planului Drive the Future, printre care efectuarea demersurilor necesare, astfel ca Alianța să fie ireversibilă. La nivel de conducere, propunerea a fost ca Thierry Bollore să fie cel care să-i urmeze lui Ghosn la conducerea companiei.

Renault confirmă plecarea lui Stefen Muller, un veteran al industriei auto. Carlos Ghosn: Regret că trebuie să plece, îi doresc toate cele bune CITEȘTE ȘI Renault confirmă plecarea lui Stefen Muller, un veteran al industriei auto. Carlos Ghosn: Regret că trebuie să plece, îi doresc toate cele bune

Potrivit speculațiilor presei franceze, Bollore este susținut de guvernul francez, care a acceptat să-i ofere sprijin lui Ghosn, cu condiția ca Thierry Bollore să fie indicat drept succesor al său. Statul francez a acceptat să-și reducă participația în cadrul Renault, doar dacă Alianța va fi consolidată, pentru ca în final să fie realizată o fuziune a celor două companii, Renault și Nissan.

Ultima poziție oficială a Guvernului Macron, după ce a vândut puțin peste 4 procente din participația sa în Renault Group, a fost că nu mai intenționează să înstrăineze mai mult de atât.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn
thierry bollore