Renault confirmă plecarea lui Stefen Muller, un veteran al industriei auto. Carlos Ghosn: Regret că trebuie să plece, îi doresc toate cele bune

Renault confirmă plecarea lui Stefen Muller, un veteran al industriei auto. Carlos Ghosn: Regret că trebuie să plece, îi doresc toate cele bune
scris 15 feb 2018

Compania Renault a confirmat, chiar înainte de întâlnirea Consiliului de Administrație de astăzi, plecarea lui Stefan Muller, vicepreședinte și CPO (Chief Performance Officer), „din motive medicale”. Stefan Muller a fost unul dintre candidații la poziția de  Chief Operating Officer (COO) și viitor succesor al lui Carlos Ghosn.

 

„Group Renault anunță că Stefan Muller a decis să părăsească compania ca Executive Vice President, Chief Performance Officer, cu efect din 19 februarie, 2018, din cauza unor motive de sănătate”, se arată într-un comunicat trimis de Renault, după ce săptămâna trecută reprezentanții companiei spuneau doar că „până în acest moment, Stefan Muller nu a plecat din companie”.

Astăzi este așteptat un anunț din partea companiei referitor la poziția pe care Carlos Ghosn o va avea mai departe în companie, dar și rolul său în planurile Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi. Toată lumea se așteaptă ca Thierry Bollore să fie avansat ca Chief Operating Officer, iar plecarea lui Stefan Muller este strâns legată de această așteptare.

Stefan Muller, Chief Performance Officer, este veteran al industriei auto, și a lucrat pe rând pentru BMW, unde a condus rețeaua de dealeri din SUA, apoi pentru Ford, pentru divizia premium din Europa, inclusiv la Volvo, apoi pentru Volkswagen și pentru ADAC, unde a lucrat ca CEO. În 2012 a devenit șef peste activitatea Renault în Europa, iar în 2016 a fost promovat ca CPO.

Thierry Bollore, Chief Competitive Officer, în vârstă de 54 de ani, este posesor al unei diplome MBA de la Universitatea Paris Dauphine. A făcut carieră la Micheline, inclusiv ca vicepreședinte, a devenit vicepreședinte la Renault în 2012 și a preluat activitățile de producție și coordonarea furnizorilor.

Declarația lui Stefan Mueller, trimisă oficial de Renault, sună extrem de protocolar: „Sunt trist că părăsesc postul din motive medicale. A fost o mare plăcere să fac parte din echipele Group Renault și Alianță pentru mai mult de 5 ani și să contribui cu succes la îndeplinirea planului pe termen mediu „Drive the Change”. Cred că Renault, bazată pe creșterea solidă și profitabilă din ultimii ani, este pregătită să continue succesul său în noul plan „Drive the Future”.

FOTO Directorul Ford România: Duster și EcoSport nu au aceeași calitate, dar sunt competitori CITEȘTE ȘI FOTO Directorul Ford România: Duster și EcoSport nu au aceeași calitate, dar sunt competitori

Carlos Ghosn, președinte și CEO Renault are de asemenea o declarație în comunicatul de presă: „Stefan a contribuit semnificativ la creșterea, cota de piață și profitul Renault. Ca executive vice president, CPO, el a fost o parte importantă a succesului Renault sub planul „Drive The Change”. El lasă în urmă o fundație solidă pentru creșterea profitabilă a Renault în viitor. Regret că trebuie să părăsească compania din motive medicale și îi doresc toate cele bune în viitor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
stefan muller
carlos ghosn