Dacia Sandero cade abrupt pe locul 24 în Europa, iar Duster pe locul 40. Nissan detronează două dintre cele mai populare modele, Renault Clio și VW Polo, în premieră pentru un SUV

Dacia Sandero cade abrupt pe locul 24 în Europa, iar Duster pe locul 40. Nissan detronează două dintre cele mai populare modele, Renault Clio și VW Polo, în premieră pentru un SUV

Nissan Qashqai

scris 27 oct 2017

Vânzările de autoturisme din luna septembrie au adus în Europa modificări importante în clasamentele pe modele. Unul dintre automobilele care au cunoscut un succes surprinzător este Nissan Qashqai, care s-a poziționat al doilea în clasament, în premieră pentru un SUV, detronând două dintre cele mai populare modele, Renault Clio și VW Polo. La polul opus s-a aflat Dacia Sandero, care a coborât până pe locul 24, după ce anterior reușise să urce pe locul 5, potrivit datelor publicate de JATO Dynamics.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Luna septembrie a adus o creștere de peste 2 procente pe piața europeană, în ciuda unor scăderi de pe piețele mari. De această creștere au profitat cele mai multe dintre modele. Dacă VW Golf și-a menținut poziția de lider, nu același lucru putem spune despre Dacia Sandero, care, chiar dacă a crescut în continuare, a fost depășită de alte 23 de automobile populare din Europa. Modelul românesc a înregistrat 15.217 unități vândute, cu 8.4% mai multe, și a ajuns la 151.805 de unități în primele 9 luni, cu 13,6% mai multe decât anul trecut.

VIDEO Nissan a prezentat un concept de mașină electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii CITEȘTE ȘI VIDEO Nissan a prezentat un concept de mașină electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii

În segmentul său, subcompact, Sandero a fost în septembrie pe locul 11, fiind depășită de toate modelele importante de pe piață.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Celălalt model din Top 50, Dacia Duster, s-a poziționat abia pe locul 40, cu 10.865 unități, 3,2% creștere, respectiv 106.906 exemplare de la începutul anului, +1.3%.

Analiza pe segmente arată că segmentul SUV-urilor a cunoscut o creștere impresionantă în luna septembrie, 14,1%, în timp ce monovolumele (MPV) au scăzut cu un procente asemănător. Segmentele B și C au scăzut, de asemenea, cu 10,4% și, respectiv, 7,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
dacia
qashqai
sandero