Dacia Sandero - încoronată cel mai bine vândut model din Spania. În decembrie a fost însă depășită de un concurent surpriză

Dacia Sandero - încoronată cel mai bine vândut model din Spania. În decembrie a fost însă depășită de un concurent surpriză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 ian 2024

Modelul românesc Dacia Sandero a confirmat așteptările și a încheiat anul 2023 cu titlul de cel mai vândut automobile de pe această piață, depășind atât mașinile tradiționale, vândute de SEAT, cât și noile vedete ale pieței. În luna decembrie, una dintre mașinile-surpriză a urcat însă pe locul 1, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu un total de 27.951 de automobile vândute în 2023 și o creștere de 34%, Dacia Sandero a fost încoronată cel mai vândut automobil din Spania în anul care s-a încheiat, cu cifre peste cele lui SEAT Arona, SUV-ul care a atras 21.639 de clienți pe parcursul întregului an.

VIDEO Haosul în gara din Londra persistă, călătorii de Anul Nou afectate pentru mii de pasageri CITEȘTE ȘI VIDEO Haosul în gara din Londra persistă, călătorii de Anul Nou afectate pentru mii de pasageri

Pe locul al treilea s-a clasat Toyota Corolla, cu 19.845 unități livrate.

În total, Dacia a reușit să vândă, cu toate modelele sale, 48.844 autoturisme, pe întreg anul, rezultat care a menținut marca românească pe locul 8 în preferințele spaniolilor.

Cea mai vândut marcă a fost în 2023 Toyota, care a depășit, cu cele aproape 80.000 de autoturisme vândute, mărcile Kia (66.245 unități) și VW (63.871 unități).

FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est CITEȘTE ȘI FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est

SEAT, marca națională a spaniolilor, s-a clasat abia pe locul 5 în 2023, cu un volum aproximativ egal cu cel realizat de Hyundai și Peugeot.

În luna decembrie, contextul a fost unul tensionat pentru Dacia, deoarece vânzările lui Sandero au scăzut cu 11%,  modelul fiind depășit de un rival surpriză, modelul chinezesc MG ZS, un automobil aflat într-o creștere rapidă (+54% în decembrie) care oferă propulsii mixte, electrică și hibrid.

De asemenea, Sandero a fost depășit și de Renault Clio. Cu cele 2.289 de unități vândute în ultima lună a anului, modelul românesc a contribuit la un rezultat performant pentru Dacia, 4748 unități, care a reușit astfel, în ultima lună din an, să prindă locul 6 în clasamentul celor mai vândute mărci, depășind SEAT și BMW.

VIDEO&FOTO Francezii au comparat ultimele generații Duster. Concluzia: Comandați Dacia Duster 2 cât mai puteți! CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Francezii au comparat ultimele generații Duster. Concluzia: Comandați Dacia Duster 2 cât mai puteți!

Vânzările de autoturisme din Spania au crescut în 2023 cu 16,7%, marcând o revenire a pieței după anul de criză 2022. Volumul total s-a apropiat de un milion de unități, cu un nivel de 949.359 autoturisme înmatriculate pe 31 decembrie, cu aproape 130.000 mai multe decât în anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia vanzari spania
dacia sandero
vanzari dacia
mg zs