Daimler ar putea să se transforme în holding și să se dividă în trei companii distincte

Daimler ar putea să se transforme în holding și să se dividă în trei companii distincte
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 aug 2017

Daimler AG, compania care deține Mercedes-Benz, intenționează să reorganizeze structura într-una de tip holding, potrivit informațiilor deținute de publicația germană Manager Magazin. Noua structură ar urma să fie prezentată la Adunarea Generală a Acționarilor din aprilie 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, Dieter Zetsche și Bodo Uebber, CEO-ul și, respectiv, CFO-ul companiei Daimler, au schițat deja un plan privind separarea Daimler în trei entități diferite, astfel încât să fie puse în valoare businessurile din diferite sectoare. Mașinile și vanurile vor constitui o companie, camioanele și autobuzele, a doua, iar divizia financiară va deveni o companie de sine stătătoare, împreună cu noi servicii de mobilitate.

VIDEO&FOTO A fost lansată cea mai rapidă generație BMW M5, cu 600 CP și tracțiune integrală M xDrive CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO A fost lansată cea mai rapidă generație BMW M5, cu 600 CP și tracțiune integrală M xDrive

Șeful întregii structuri ar urma să fie Bodo Ueber, actualul CFO, care ar urma să preia frâiele de la Dieter Zetcshe, care se va pensiona.

Reprezentanții Daimler nu au confirmat informațiile, dar au spus că poziționarea strategică și adaptarea structurii fac obiectul unei revizuiri permenente din partea companiei. Dietere Zetsche declarase în luna iulie că este posibil ca anumite părți din Daimler să fie separate. Atunci a apărut informația potrivit căreia divizia de camioane ar putea fi vândută pentru a fi finanțată dezvoltarea de mașini electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes
mercedes-benz