DOCUMENT Detalii legate de terminarea podului de la Brăila, "Golden Gate-ul României" - VIDEO

DOCUMENT Detalii legate de terminarea podului de la Brăila, "Golden Gate-ul României" - VIDEO
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2022

Constructorul italian Astaldi al podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, denumit "Golden Gate-ul României", și-a luat angajamentul ca înainte de Crăciun cu o săptămână, respectiv  la 17 decembrie, să finalizeze lucrările la pod, precum și o parte din drumurile de legătură, astfel încât podul să fie deschis circulației, conform unui document al Ministerului Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Antreprenorul, conform unei adrese din luna septembrie a.c., precum și a propriilor declarații din luna octombrie a.c., și-a luat angajamentul ca până pe data de 17.12.2022finalizeze lucrările la Podul suspendat peste Dunăre, precum și o parte din drumurile de legătură, astfel încât acest obiectiv strategic de infrastructură să poată fi exploatat”, arată ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în documenul care datează de la finalul lunii octombrie.

DOCUMENT Detalii legate de terminarea podului de la Brăila,

DOCUMENT Puterea vrea să oblige toți comercianții să accepte cel puțin un instrument de plată fără numerar. Instituțiile publice nu vor mai accepta numerar. Salariile, plătite doar în cont CITEȘTE ȘI DOCUMENT Puterea vrea să oblige toți comercianții să accepte cel puțin un instrument de plată fără numerar. Instituțiile publice nu vor mai accepta numerar. Salariile, plătite doar în cont

Conform sursei citate, în ceea ce privește stadiul fizic al întregului proiect, acesta este raportat lunar de către personalul antreprenorului în șantier, iar progresul total al proiectului, la sfârșitul lunii septembrie, era de 80,53%.

Ministrul arată că, până în prezent, singurul program de execuție aprobat a avut ca termen de finalizare data de 21.12.2021.

”În data de 30.06.2022, Antreprenorul a actualizat programul de execuție și a înaintat data de 03.03.2025 pentru terminarea lucrărilor. Precizăm că această variantă nu a fost aprobată de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. în calitate de Beneficiar”, mai arată ministrul Transporturilor.

DECIZIE Clarificare legislativă în Codul fiscal: Condițiile de îndeplinit pentru locuințele cu o cotă a TVA de 5% CITEȘTE ȘI DECIZIE Clarificare legislativă în Codul fiscal: Condițiile de îndeplinit pentru locuințele cu o cotă a TVA de 5%

Sorin Grindeanu declara recent că reprezentanții firmei care construiește podul de la Brăila parcă ar avea ”dublă personalitate”, deoarece când sunt vizite pe șantier constructorul afirmă de fiecare dată că obiectivul va fi finalizat până la sfârșitul anului, dar apoi trimite înștiințări că acesta va fi gata peste trei ani.

”Când discut de Brăila parcă vorbesc de persoane cu dublă personalitate. Când merg acolo eu sau directorul general CNAIR sau primul ministru, ne spun că până la sfârșitul anului e dat în folosință. Luați declarațiile constructorilor, chiar și imaginile. Apoi ne trimite hârtii. Una spune de fiecare dată când mergem acolo, apoi trimit hârtii în care ne spun că termină peste 3 ani”, afirma Sorin Grindeanu, adăugând că, după părerea sa, este un ”tertip” făcut de constructor.

DOCUMENT Guvernul divulgă că știe de un an că Blue Air nu a mai putut achita împrumutul garantat de stat și plătește de atunci ratele și dobânzile în locul companiei. Date trimise ANAF pentru executare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul divulgă că știe de un an că Blue Air nu a mai putut achita împrumutul garantat de stat și plătește de atunci ratele și dobânzile în locul companiei. Date trimise ANAF pentru executare

La începutul lunii octombrie, Astaldi a început asfaltarea bretelelor de acces la pod, ținta fiind încheierea lucrării până la finele anului.

Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. Comparativ, celebrul pod Golden Gate din San Francisco are o lungime de 1.970 de metri și o deschidere centrală de 1.280 de metri.

VIDEO Radu Aramă

viewscnt
Afla mai multe despre
podul de la brăila
sorin grindeanu
terminare
luc5rari
ciculatie
deschidere
finalizare
decembrie