Fiat Chrysler și-a retras oferta de fuziune cu Renault: "nu există în prezent condiții politice în Franța"

Fiat Chrysler și-a retras oferta de fuziune cu Renault: "nu există în prezent condiții politice în Franța"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 iun 2019

Fiat Chrysler și-a retras oferta de fuziune trimisă celor de la Renault, după cum anunță compania oficial, după ce Renault a anunțat că nu a ajuns la o concluzie față de cererea italienilor de la FCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția anului din industria auto, posibla fuziune Fiat Chrysler - Renault, a căzut, Consiliul de Administrație al Renault anunțând oficial că „Board-ul directorilor a fost incapabil să ia o decizie din cauza cererii exprimate de reprezentanții Statului Francez de amânare a votului pentru o întâlnire ulterioară”. Miercuri, întâlnirea Consiliului de Adminitrație s-a desfășurat până la ore târzii în noapte, după ce fusese deja o amânare.

Ulterior, informațiile transmise oficial de Fiat Chrysler arată că și-a retras "cu efect imediat" oferta de fuziune. Totul a plecat, se pare, de la faptul că Nissan a refuzat să susțină tranzacția. În întâlnirea de miercuri noaptea, cei doi reprezentanți ai japonezilor s-ar fi abținut de la vot. Din acest motiv, reprezentanții guvernului Franței în board au cerut amânarea votului, însă cei de la FCA au considerat că "nu există condiții politice în Franța".

„Consiliul de Administrație al Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) din această seară, desfășurat sub președinția lui John Elkann, a decis să retragă cu efect imediat propunerea de fuziune făcută Group Renault”, a transmis FCA oficial.

Board-ul Renault a amânat cu o zi decizia în cazul fuziunii cu FCA și a primit un audit care vorbește despre bilete de avion de 11 milioane de euro, pentru Ghosn CITEȘTE ȘI Board-ul Renault a amânat cu o zi decizia în cazul fuziunii cu FCA și a primit un audit care vorbește despre bilete de avion de 11 milioane de euro, pentru Ghosn

„FCA rămâne ferm convinsă de atractivitatea transformațional rațională a propunerii care a fost larg apreciată de când a fost transmisă, ai cărei structură și termeni au fost echilibrați cu atenție pentru a oferi beneficii substanțiale tuturor părților. Cu toate acestea, a devenit clar că nu există în prezent condiții politice în Franța pentru ca o astfel de combinație să funcționeze cu succes.

FCA își exprimă sincere mulțumiri Group Renault, în particular președintelui și CEO-ului, și de asemenea partenerilor de Alianță, Nissan Motor Company și Mitsubishi Motors Corporation, pentru angajamentul lor constructiv în toate aspectele propunerii FCA.

FCA va ontinua să livreze angajamente prin implementarea strategiei sale independente.”, se mai arată în comunicatul FCA.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fca
fca fuziune renault