Hella se extinde în România

Hella se extinde în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2023

Furnizorul din industria automotive german Hella, preluat de Faurencia, își extinde cu 1.300 de metri pătrați spațiul de birouri din ElectroPutere Parc Craiova, până la o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul format din Faurecia și Hella se numște acum Forvia.

ANUNȚ Unde pot fi construite Renault Twingo electric și Dacia Spring 2 CITEȘTE ȘI ANUNȚ Unde pot fi construite Renault Twingo electric și Dacia Spring 2

În centrul de proiectare și dezvoltare al Hella din Craiova se lucrează cu circa 600 de angajați.

„Pe cea mai mare parte a suprafeței de extindere a spațiului de birouri din ElectroPutere Parc se va construi un nou laborator de testare, al treilea din locație. Este urmarea faptului că în portofoliul Hella Technical Center Craiova intră un nou proiect, cu o nouă generație de produse ce va înlocui vechea cutie de siguranțe din mașină cu o soluție complet electronică. Aceasta va fi folosită la mașinile electrice”,  spune Nicolae Neagu, director al Hella Technical Center Craiova.

În vara lui 2021, Faurecia a ajuns la un acord privind preluarea unui pachet de 60% din acțiunile Hella, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice, cu circa 4.400 de angajați pe piața românească.

Prezentă în România din 2005, Hella a ajuns în prezent la peste 5.000 de angajați în cele cinci centre de proiectare și dezvoltare din țară, un centru administrativ și trei unități de producție în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea și Iași.

Hella are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat vânzări de până la 6,2 miliarde de euro în primele nouă luni ale lui 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
faurecia
hella
componente auto
tranzactie furnizori auto