Înmatriculările Dacia în Franța au crescut cu 14,3% în primul semestru, peste avansul pieței

Înmatriculările Dacia în Franța au crescut cu 14,3% în primul semestru, peste avansul pieței
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 iul 2016

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Franța au crescut cu 14,3% în primul semestru raportat la perioada similară a anului trecut, la 61.925 unități, peste avansul de 8,3% consemnat la nivelul pieței, potrivit datelor publicate vineri de asociația constructorilor francezi de automobile (CCFA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cota de piață a constructorului deținut de francezii de la Renault s-a majorat în intervalul menționat de la 5,3% la 5,6%. Dacia Sandero a urcat trei poziții în clasamentul celor mai bine vândute mărci după primele șase luni, până pe locul al șaselea, cu 31.407 unități, reprezentând o creștere de aproape 8,9% față de primul semestru al anului trecut.

Pe de altă parte, Duster a coborât cu o treaptă, până pe poziția a 14-a, în pofida faptului că vânzările au urcat cu 6%, până la 20.640 unități, arată datele CCFA.

Uber a încheiat un parteneriat cu LeasePlan, care le permite și șoferilor fără mașină să devină colaboratori CITEȘTE ȘI Uber a încheiat un parteneriat cu LeasePlan, care le permite și șoferilor fără mașină să devină colaboratori

Per total, piața autoturismelor din Franța a crescut cu 8,3% în perioada ianuarie-iunie, la peste 1,1 milioane unități. În iunie comparativ cu aceeași lună din 2015, înmatriculările de turisme au avansat cu 0.8%, la 227.366 unități.

Dacia a raportat o creștere de 7,6% la nivelul lunii trecute, de la 11.639 unități, la 12.519 unități, ceea ce i-a asigurat o cotă de piață de 5,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
franta
inmatriculari
autoturisme
sandero
duster