Jaguar Land Rover va reduce producția din Marea Britanie, din cauza cererii tot mai reduse de motoare diesel

Jaguar Land Rover va reduce producția din Marea Britanie, din cauza cererii tot mai reduse de motoare diesel
scris 24 ian 2018

Jaguar Land Rover va diminua ritmul de producție din Marea Britanie, începând cu trimestrul II, ca urmare a cererii tot mai scăzute pe fondul Brexit și a creșterilor de taxe pentru mașinile diesel.

Compania Jaguar Land Rover, aparținând concernului indian Tata Motors, a anunțat că va diminua temporar producția la uzina britanică din Halewood, din cauza cererii scăzute pentru mașinile prooduse sub cele două mărci. Piața britanică a scăzut constant în ultimele luni din 2017, dar și cererea de automobile JLR a scăzut în restul Europei, având la origine două motive serioase.

Pe de o parte, procesul de ieșire a Marii Britanii a generat incertitudine în piață, inclusiv din cauza viitorului nesigur al motoarelor diesel. Pe de altă parte, mașinile echipate cu motoare diesel sunt nevoite să plătească taxe tot mai mari pe mai multe piețe, inclusiv Marea Britanie. Jaguar Land Rover este unul dintre constructorii auto care echipează preponderent modelele din gamă cu motoare diesel, fiind printre mărcile cele mai afectate de acest trend al pieței. Aproximativ 90% din mașinile celor două mărci sunt echipate cu motoare diesel, una dintre cele mai mari valori din industrie.

În Marea Britanie, JLR are trei unități de producție, dintre care cea din Halewood este deidcată modelelor Range Rover. Pentru această uzină, șefii companiei au decis ajustarea producției „ca urmare a revizuirii volumelor planificate”, scăderea ritmului urmând a începe din trimestrul al doilea.

Proleasing Motors, dealer Ford și BMW, își lărgește portofoliul cu Hyundai, prin achiziția rețelei Automar CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, dealer Ford și BMW, își lărgește portofoliul cu Hyundai, prin achiziția rețelei Automar

Potrivit legislației adoptate recent de Marea Britanie, de la 1 aprilie 2018 vor crește accizele pentru autovehiculele echipate cu motoare diesel.

Jaguar Land Rover a fost cumpărată de Tata Motors în 2008, când Ford a decis să vândă toate mărcile premium deținute în Europa. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jguar
land rover
marea britanie
diesel