Justiția americană a aprobat acordul dintre Tesla, Musk și autoritatea de reglementare SEC. Acțiunile Tesla au crescut

Justiția americană a aprobat acordul dintre Tesla, Musk și autoritatea de reglementare SEC. Acțiunile Tesla au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2018

Un judecător american a aprobat un acord dintre Tesla, directorul general Elon Musk și Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC), referitor la tweet-urile acestuia în care promitea că va retrage compania de la bursă, semnalând încheierea unei perioade tumultoase pentru investitori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Tesla au urcat marți cu până la 5,5%, la 273,88 dolari pe unitate, revenind ulterior la 271,63 dolari pe unitate. În pofida acestei creșteri, prețul acțiunilor Tesla este cu peste 20% sub nivelul de pe 6 august, cu o zi înainte ca Musk să anunțe pe Twitter că se gândește să retragă compania  de la bursă și că are finanțarea asigurată, scrie News.ro.

Judecătorul Alison Nathan, de la un tribunal districtual din New York, a aprobat moțiunea depusă de SEC, referitoare la acordul cu Tesla și Musk.

Șeful VW a anunțat desprinderea diviziei de componente într-un nou business, de la 1 ianuarie CITEȘTE ȘI Șeful VW a anunțat desprinderea diviziei de componente într-un nou business, de la 1 ianuarie

Un purtător de cuvânt al Tesla a confirmat acordul, dar a spus că producătorul auto nu face alte comentarii.

Potrivit acordului cu SEC, Musk a acceptat plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari și să se retragă din funcția de președinte, pe care nu va mai avea dreptul să o ocupe timp de trei ani.

Tesla va plăti la rândul ei o amendă de 20 de milioane de dolari, dar nu a fost acuzată de fraudă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
musk