Louis Carey Camilleri, fost președinte Philip Morris, este noul CEO al Ferrari, în locul lui Marchionne, în stare gravă în spital. John Elkann, nepotul lui Agnelli, a preluat poziția de președinte

Louis Carey Camilleri, fost președinte Philip Morris, este noul CEO al Ferrari, în locul lui Marchionne, în stare gravă în spital. John Elkann, nepotul lui Agnelli, a preluat poziția de președinte
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iul 2018

Acționarii Ferrari au anunțat oficial numirea noului CEO al companiei, Louis Carey Camilleri, în locul lui Sergio Marchionne, cel care a fost și CEO și președinte al mărcii de lux și care acum se află în spital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Louis Carey Camilleri, fost președinte al Philip Morris, este de astăzi noul CEO al constructorului de mașini sport de lux Ferrari, acesta înlocuindu-l pe Sergio Marchionne, aflat în stare gravă în spital. În poziția de președinte al Consiliului de Administrație a fost numit John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli și reprezentant al familiei Agnelli, care controlează pachetul majoritar de acțiuni ale Ferrari.

Sergio Marchionne, care trebuia să predea în acest an ștafeta în aproape toate companiile legate într-un fel sau altul de Fiat Chrysler, pe care le conducea încă din 2004, s-a internat în spital în urmă cu circa o săptămână, pentru o operație la umăr, însă brusc starea sa s-a agravat, iar acționarii companiilor pe care Marchionne le conducea au fost nevoiți să se întâlnească de urgență pentru a decide câte un înlocuitor în fiecare din aceste companii.

John Elkann a remis, de altfel, un comunicat anunțând că starea lui Marchionne s-a înrăutățit neașteptat și acesta nu se va mai putea întoarce la activitățile sale. Situația la Ferrari era una diferită pentru Marchionne, el preluând postul de președinte doar în 2014, de la Luca Cordero di Montezemolo, iar mandatul său era prevăzut să se încheie în 2021.

Cei doi au avut mai multe dispute pe tema expansiunii producției de mașini de lux, celebrul Luca Cordero di Montezemolo fiind adeptul unei producții limitate, care să mențină caracterul exclusivist al mărcii, în timp ce Marchionne susținea necesitatea creșterii vânzărilor pe baza unei cereri tot mai mari. În cele din urmă, Marchionne, care era la acel moment doar CEO, a avut câștig de cauză în fața acționarilor și a primit și postul de președinte. Sergio Marchionne este și autorul desprinderii mărcii Ferrari de Fiat Chrysler într-o companie separată, proces care a generat profituri uriașe pentru acționari.

Mike Manley, șeful mărcii Jeep, va fi noul CEO al Fiat Chrysler Automobiles, în locul lui Sergio Marchionne, aflat în spital CITEȘTE ȘI Mike Manley, șeful mărcii Jeep, va fi noul CEO al Fiat Chrysler Automobiles, în locul lui Sergio Marchionne, aflat în spital

Louis Carey Camilleri, noul CEO al Ferrari, se află în board-ul companiei de 3 ani, este originar din Malta, dar s-a născut în Egipt. Între 2008 și 2013 a fost președinte și CEO al Philip Morris, după ce anterior condusese compania Kraft, ca director și apoi ca președinte.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
sergio marchionne
louis carey camilleri
john elkann
agnelli