Opel este obligată de Germania să recheme automobile Adam și Corsa, din cauza emisiilor

Opel este obligată de Germania să recheme automobile Adam și Corsa, din cauza emisiilor
scris 17 iun 2019

Autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania a cerut Opel să recheme de pe piață automobile Adam și Corsa cu motoare pe benzină deoarece emisiile acestora depășesc limitele admise, potrivit unui articol publicat de revista Bild am Sonntag, care nu menționează sursa informației, relatează Automotive News.

Emisiile de oxid de nitrogen ale modelelor Adam și Corsa depășesc cu mult limitele admise, în condiții reale de trafic, a relatat revista.

Ordinul autorității de reglementare se referă la 210.000 de vehicule, dintre care 54.000 sunt în Germania, scrie News.ro.

FOTO Un vatman de la STB a aruncat cu suc într-un călător care îi reproșase că nu pornește ventilația CITEȘTE ȘI FOTO Un vatman de la STB a aruncat cu suc într-un călător care îi reproșase că nu pornește ventilația

O evaluare a calității automobilelor Opel a arătat că așa-numitul control Lambda la unele modele Adam și Corsa fabricate în 2018 și 2019 nu este suficient de solid la viteze mari, a declarat un purtător de cuvânt al Opel. Asta înseamnă că mașinile care circulă peste 50.000 de kilometri ar putea depăși nivelul admis al emisiilor pe parcursul duratei lor de viață, a explicat reprezentantul companiei.

Opel a început să informeze clienții, acum două luni, pentru actualizarea softurilor mașinilor afectate, a explicat purtătorul de cuvânt într-un email.

Producătorul auto a anunțat anterior că procuratura din Frankfurt investighează nivelul emisiilor automobilelor diesel și că Opel cooperează cu autoritățile.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
adam
corsa
emisii