Personalul de bord al Lufthansa amenință cu declanșarea unei greve de o săptămână

Personalul de bord al Lufthansa amenință cu declanșarea unei greve de o săptămână
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 nov 2015

Compania germană Lufthansa, cel mai mare operator aerian din Europa, s-ar putea confrunta cu un nou val de greve, de data aceasta din partea personalului de bord, care a anunțat că va întrerupe activitatea timp de o săptămână în situația în care cererile angajaților privind condițiile de pensionare nu vor primi un răspuns favorabil din partea conducerii, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sindicatul personalului de bord UFO, asociație care reprezintă aproximativ 19.000 însoțitori de bord, a amenințat cu declanșarea unei greve în perioada 6-13 noiembrie. Conducerea Lufthansa a primit termen până joi, 5 noiembrie, să răspundă cerințelor personalului de bord cu o ofertă serioasă, a spus luni Nicoley Baublies, președintele UFO.

"Pasagerii sunt sfătuiți să presupună că avioanele nu vor decola", a precizat Baublies.

În replică, reprezentanții Lufthansa și-au exprimat regretul față de eventuala grevă a personalului de bord și au precizat că operatorul aerian acordă deja cele mai mari beneficii din Germania pentru angajații care se pensionează.

Discuțiile dintre conducerea Lufthansa și personalul de bord pe tema beneficiilor pensionarilor durează de aproximativ doi ani.

În paralel, compania poartă negocieri cu reprezentanții piloților privind modificarea condițiilor de pensionare și alte măsuri incluse în cel mai recent contract colectiv de muncă, modificări care au condus la declanșarea a peste 12 greve.

Numai în 2015, acțiunile de protest ale piloților au costat Lufthansa 130 milioane de euro, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
greva
personal bord
pensii
beneficii