Polestar, nevoită să reducă prețurile la mașini

Polestar, nevoită să reducă prețurile la mașini
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 feb 2024

Mașinile Polestar s-au ieftinit cu câteva mii de euro, potrivit anunțurilor companiei controlate de Volvo și Geely. Polestar se confruntă cu o cerere tot mai redusă, pe o piață a vehiculelor electrice aflată în expectativă, efectele cele mai vizibile fiind scăderea acțiunilor pe bursa NASDAQ, unde este listată compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polestar a anunțat reduceri de prețuri pentru modelul Polestar 2, cel mai nou model al mărcii, aflat la vânzare din 2020, primul vehicule electric al mărcii, după Polestar 1, cu motorizare hibrid. Anul acesta, compania are programate alte două lansări, Polestar 3, care are componente comune cu Volvo EX90, și Polestar 4, un SUV care ar urma să fie produs în uzina Renault din Coreea de Sud.

FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice CITEȘTE ȘI FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice

Potrivit informațiilor publicate de companie, Polestar 2 poate fi cumpărat cu o reducere de 4.500 de euro pentru versiunea cea mai ieftină, cu un singur motor (Standard și Long Range), precum și cu o reducere de 6.500 de euro, pentru versiunea cu două motoare. Discountul este acordat pentru toate tipurile de achiziție, cash sau leasing, pentru toate comenzile plasate până în luna martie.

Polestar s-a remarcat printr-un sistem de vânzări care nu folosește dealeri, ci funcționează doar online, având însă unele showroom-uri deschise pe piețele din vestul Europei, pentru clienții care doresc să vadă și să testeze mașinile.

Piața auto din România începe anul cu creștere. Top 20 cele mai vândute mașini CITEȘTE ȘI Piața auto din România începe anul cu creștere. Top 20 cele mai vândute mașini

Polestar este o marcă lansată de Volvo și Geely, proprietarul comun al celor două companii, fiind desprinsă din Volvo, după ce anterior fusese subbrand de performanță. Listată pe bursa secundară din SUA, Polestar a înregistrat un declin al prețului acțiunilor încă de la lansare, fiind discutată în prezent posibilitatea de delistare.

Volvo a anunțat că nu va mai finanța Polestar și va vinde acțiunile deținute companiei-mamă, Geely.

viewscnt
Afla mai multe despre
polestar
actiuni polestar
volvo
geely