Premierul Franței: Nu ne dorim o fuziune între Renault și Nissan

Premierul Franței: Nu ne dorim o fuziune între Renault și Nissan
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2015

Premierul francez Manuel Valls a declarat duminică că guvernul Franței nu dorește o fuziune între Renault și Nissan, răspunzând astfel informațiilor din media privind o serie de presiuni din partea autorităților de la Paris pentru extinderea colaborării dintre cei doi constructori auto dincolo de alianța încheiată în urmă cu 16 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Nu vrem o fuziune", a spus Valls într-un interviu televizat, relatează Reuters.

Premierul Franței a precizat că dorește ca alianța dintre Renault și producătorul auto japonez să continue mult timp de acum înainte.

Reuters a relatat recent că ministrul francez al Economiei Emmanuel Macron a făcut presiuni asupra directorului general al Renault, Carlos Ghosn, pentru a iniția o fuziune cu partenerii de la Nissan, în conformitate cu termenii stabiliți de guvernul Franței.  

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 43,4% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault. Cu toate acestea, Nissan nu are în prezent drepturi de vot la Renault, în timp ce statul francez, care în aprilie și-a majorat participația deținută la Renault de la 15% la 19,7%, a reușit să-și dubleze drepturile de vot la Renault. La acea dată, atât Renault, cât și Nissan, s-au opus fără succes majorării drepturilor de vot ale statului francez, apreciind că aceasta ar putea afecta alianța.

Grupul auto Renault, proprietarul Dacia, a raportat venituri în creștere cu 9,4% în trimestrul al treilea, la 9,34 miliarde euro, în contextul avansului vânzărilor partenerilor Nissan și Daimler și al majorării prețurilor pentru unele modele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
renault
manuel valls