Președintele Renault, despre posibile schimbări în acționariatul Nissan: „Nu este o prioritate. În viitor, de ce nu?”

Președintele Renault, despre posibile schimbări în acționariatul Nissan: „Nu este o prioritate. În viitor, de ce nu?”
scris 24 ian 2020

Președintele Renault, Jean-Dominique Senard, a negat existența discuțiilor pe tema schimbărilor în structura acționarilor Nissan și a spus că orice modificare ar putea să se producă doar după ce Nissan își va restructura activitatea.

Jean Dominique Senard, președinte Renault, s-a numărat printre șefii de companii care au fost prezenți la Forumul de la Davos, unde a fost întrebat de jurnaliștii de la Bloomberg dacă este adevărat faptul că s-a pus în discuție o schimbare a cotelor deținute de acționarii Nissan, respectiv diminuarea deținerii Renault. Senard a spus că nu este o prioritate pentru nimeni o astfel de mișcare și că mai urgentă este o consolidare a cooperării între partenerii alianței.

Șeful Renault a mai spus că se îmbunătățește perspectiva alianței, după ce managementul Nissan s-a schimbat și cu iminenta numire a unui nou CEO la Renault, fără să fie nevoie de revizuire a structurii de tip încrucișat a acționariatului celor două companii.

În prezent, Renault controlează 43% din Nissan, având drepturi depline de vot, în timp ce Nissan are 15% din Renault, dar nu are drept de vot.

Șeful VW Group, Herbert Diess, despre Luca de Meo, fostul șef SEAT: „discută probabil cu Renault” CITEȘTE ȘI Șeful VW Group, Herbert Diess, despre Luca de Meo, fostul șef SEAT: „discută probabil cu Renault”

Președintele Reanult a admis, într-o altă declarație, pentru CNBC, că în viitor s-ar putea schimba această situație. „Nimic nu este fixat pentru eternitate”. „Într-o zi, în viitor, dacă lucrurile sunt așezate și rebalansate, de ce nu?”. La întrebarea dacă ar putea Renault să-și vândă acțiunile la Nissan, Senard a precizat că „nu este, probabil, momentul bun în termeni de preț al acțiunilor. Ar putea veni într-o zi”.

Jean Dominique Senard a mai spus că alianța, șefii acesteia, se vor întâlni luna aceasta pentru a decide noile proiecte comune, o mai mare convergență a platformelor și tehnologiilor, într-un moment în care este nevoie de investiții masive pentru dezvoltarea de noi modele.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
jean dominique senard
actionari nissan
vanzare actiuni nissan