Prima țară din Europa care a ajuns la un milion de mașini electrice are și 700.000 de mașini Dacia pe străzi

Prima țară din Europa care a ajuns la un milion de mașini electrice are și 700.000 de mașini Dacia pe străzi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 apr 2023

Pe străzile din Germania circulă de șase ori mai multe vehicule decât în România, la o populație de patru ori mai mare. Cele mai recente date ale autorităților germane, analizate de Profit.ro, arată că această țară a depășit, în premieră pentru o țară din Europa, pragul de un milion de automobile complet electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Numărul mașinilor Dacia care au ajuns pe șoselele din Germania, cea mai mare piață auto de pe continent, a depășit pentru prima dată 700.000 de exemplare, după ce în 2022 aproape 50.000 de mașini Dacia au fost înmatriculate de germani.

Creșterea flotei de Dacii în această țară este printre cele mai mari dintre mărcile de volum, dar e evident că mărcile locale și cele deținute de companiile germane sunt preponderente, în trafic. Potrivit datelor analizate de Profit.ro, în Germania circulă 10,2 milioane de mașini VW, iar a doua cea mai prezentă marcă este Mercedes, cu 4,6 milioane de autoturisme aflate în circulație.

VIDEO Autostrada de Centură București Sud: Unde s-a ajuns cu lucrările pe șantierul lotului trei CITEȘTE ȘI VIDEO Autostrada de Centură București Sud: Unde s-a ajuns cu lucrările pe șantierul lotului trei

Pe locul al treilea este Opel, iar Ford depășește, cu 3,5 milioane, mărcile premium BMW (3,4 milioane) și Audi (3,2 milioane). Și marca cehă Skoda este populară printre cetățenii germani: 2,5 milioane de mașini, cumpărate în aproape două decenii de când marca a nfost cumpărată de grupul VW.

Numărul total de autovehicule înmatriculate și aflate în trafic în Germania a ajuns în 2022 la un nivel record: 60,1 milioane, cu aproape 1 procent mai mult decât în 2021. Dintre acestea, 48 de milioane sunt autoturisme, de șase ori mai multe decât are România.

Parcul auto al Germaniei a înregistrat o creștere rapidă a motorizărilor ecologice, în ultimii patru ani, mașinile complet electrice fiind cele care au avansat cel mai rapid: 1.013.009 autoturisme înmatriculate de la apariția primelor mașini electrice moderne, după o creștere de 63,8% doar în ultimul an. Germania este, în acest moment, prima țară din Europa și chiar din lume, după China, care atinge acest prag de electrificare, având în vedere că SUA nu a raportat încă un volum atât de mare.

Dacia prezintă unul dintre proiectele secrete: Lucrăm la un pick-up, dar și la alte modele. Lucrăm și la noua generație Spring CITEȘTE ȘI Dacia prezintă unul dintre proiectele secrete: Lucrăm la un pick-up, dar și la alte modele. Lucrăm și la noua generație Spring

Segmentarea pe motorizări mai arată că mașinile Plug-in hybrid au însumat și ele un număr foarte mare, 864.712 unități, dublu față de 2021, în timp ce motoarele pe benzină și motorină au scăzut în ultimul an. Chiar și așa, numărul acestora este în continuare covârșitor: 45 de milioane de autoturisme ard în motoare combustibili fosili, fără să aibă și un sistem electric suplimentar.

Statisticile oficiale mai arată că vârsta medie a autoturismelor din Germania este de 10 ani, iar densitatea vehiculelor a ajuns la peste 700 unități la 1000 de locuitori, una dintre cele mai ridicate din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
germania electrice
dacia germania