Renault are mai puțin cu 1 miliard de euro profit, în primul semestru, din cauza Nissan

Renault are mai puțin cu 1 miliard de euro profit, în primul semestru, din cauza Nissan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iul 2019

Rezultatele financiare ale Renault Group, după primele 6 luni ale anului, arată o situație în declin, dar ținută sub control, cu o marjă a profitului operațional încă în zona țintită, de aproximativ 6%.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Renault Group, companie care deține integral marca Dacia, a anunțat venituri pentru primul semestru al anului de 28 miliarde euro, cu 6,4% mai mici decât anul trecut. Ajustată la ratele de schimb, scăderea ar fi de 5 procente, potrivit Renault. Profitul operațional al grupului s-a ridicat la 1,65 miliarde euro, cu o marjă de 5,9%, încă în target.

Defalcat pe zone de business, situația este diferită. Fără AVTOVAZ, Renault Group a înregistrat un profit operațional de 981 milioane euro, 4% din venituri, față de 4,5% anul trecut, fiind mai mic cu 234 milioane de euro față de anul trecut. La AVTOVAZ, Renault a avut un profit de 82 milioane, față de 105 milioane anul trecut. Profitul companiei a fost completat de divizia de finanțare, cu 591 milioane, comparabil cu rezultatul de anul trecut.

Renault nu comunică date financiare pe unități de business, astfel că nu știm cu cât a contribuit Dacia la aceste rezultat, dar știmă că vânzările mărcii românești au fost mai mari față de anul trecut. Creșterea vânzărilor Duster, care include o marjă mai mare a profitului a susținut, fără discuție, performanța Renault.

Rezultate Nissan: dezastrul este mai mare decât anticipase presa CITEȘTE ȘI Rezultate Nissan: dezastrul este mai mare decât anticipase presa

Grupul Renault a vândut anul acesta, în intervalul ianuarie - iunie, 1,9 milioane vehicule, în scădere cu 6,7%, din care Dacia a contribuit cu 395.077 unități, cu 4,5% mai multe față de anul trecut.

În schimb, din partea partenerilor de la Nissan, Renault a înregistrat pe primul semestru o pierdere de 21 de milioane de euro, un declin uriaș de la cele 805 milioane profit raportate după primul semestru din 2018. În acest fel, cu tot cu alte cheltuieli și itemuri speciale, profitul net al Renault Group a scăzut de la 2 miliarde euro anul trecut, în primele șase luni, la numai 1 miliard, anul acesta, în același interval.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
rezultate renault
bilant 6 luni renault
vanzari renault group
rezultate financiare dacia