Renault va produce în 2021 cu cel puțin 300.000 de vehicule mai puțin față de anul trecut, din cauza deficitului global de semiconductori

Renault va produce în 2021 cu cel puțin 300.000 de vehicule mai puțin față de anul trecut, din cauza deficitului global de semiconductori
scris 21 oct 2021

Renault va produce în 2021 cu cel puțin 300.000 de vehicule mai puțin față de anul trecut, din cauza deficitului global de semiconductori, au declarat miercuri trei surse apropiate companiei, impactul fiind cu mult mai mare față de cel anticipat anterior, transmite Reuters.

Lipsa semiconductorilor, utilizați de la senzori de frână la servodirecție și sisteme de divertisment, i-a determinat pe producătorii de automobile din întreaga lume să reducă sau chiar să suspende producția, împingând în sus prețurile vehiculelor, scrie News.ro.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Problemele de aprovizionare ar costa Renault, care urmează să-și publice vânzările din trimestrul al treilea vineri, cu peste o treime mai mult decât cele 220.000 de vehicule pierdute pe care le anticipa la începutul lunii septembrie.

Un purtător de cuvânt al Renault a refuzat să comenteze.

Acțiunile companiei listate la Paris au scăzut miercuri cu aproximativ 4%, în timp ce acțiunile rivalilor europeni Volkswagen, BMW și Stellantis, toți obligați la rândul lor să reducă producția, au coborât între 1% și 4%.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

”Previziunile se schimbă tot timpul, dar scăderea va fi între 300.000 și 400.00 de vehicule”, a spus una dintre surse. Acestea ar reprezenta cel puțin 8% din 3,75 milioane de vehicule vândute de Renault în 2019, înainte de pandemie.

Celelalte două surse au declarat că cifra ar putea fi cuprinsă între 350.000 și 380.000 de vehicule.

Un analist al Stifel, Pierre-Yves Quemener, a declarat că ar fi ”o realizare” dacă scăderea ar fi limitată la 350.000 de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
masini
semiconductori