Șeful Ford spune că a discutat și el cu Fiat Chrysler despre o posibilă fuziune

Șeful Ford spune că a discutat și el cu Fiat Chrysler despre o posibilă fuziune

Sergio Marchionne, fost CEO al Fiat Chrysler

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iun 2019

Șefii Ford Motor și Fiat Chrysler Automobiles au discutat despre posibilitatea unei fuziuni a celor două companii, în perioada în care trăia Sergio Marchionne. Dezvăluirile au fost făcute de Bill Ford, președintele Ford.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiat Chrysler a aîncercat să-și găsească un partener cu care să-și unească forțele cu mult mai mult timp în urmă, încă din perioada în care fostul CEO al companiei, Sergio Marchionne, trăia. Este cunoscut apetitul acestuia pentru fuziuni și pentru încercările făcute alături de alți șefi ai marilor constructori auto. Bill Ford, președinte al companiei ce-i poartă numele, a dezvăluit, potrivit Automotive News, că s-a întâlnit în repetate rânduri cu Marchionne.

„Sergio și cu mine am avut un număr de întâlniri la masă și am vorbit despre asta și dacă Ford și FCA s-ar potrivi”. Discuțiile nu au avut niciun rezultat, Bill amintindu-și că a ajuns la concluzia că nu ar aduce avantaje companiei sale o astfel de uniune. „Momentul nu a fost cu siguranță unul ideal. Am avut fiecare propriile probleme și provocări în față. Am simțit că nu s-ar fi îndreptat în direcția în care să ne ajute să rezolvăm problemele. Dacă nu cumva chiar ar fi putut să ni le agraveze”, a mai declarat Bill Ford.

Înmatriculările de mașini noi rămân pe creștere, chiar dacă unele mărci, inclusiv Dacia, și-au ponderat avansul CITEȘTE ȘI Înmatriculările de mașini noi rămân pe creștere, chiar dacă unele mărci, inclusiv Dacia, și-au ponderat avansul

Șeful Ford a mai spus că vede o accelerare a parteneriatelor între rivali, pentru dezvoltarea de tehnologii sau pentru vehicule individuale, acolo unde are sens. „Vei vedea mai mult similar cu ce am făcut noi cu VW. Vor fi câștigători și vor fi pierzători în busniess-ul nostru, cum n-ai mai văzut niciodată”, a mai subliniat Ford.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford fuziune fiat chrysler
ford motor
fca
bill ford sergio marchionne
fuziune renault fca