Stellantis, achiziție importantă pentru servicii de finanțare captive

Stellantis, achiziție importantă pentru servicii de finanțare captive
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 nov 2021

Grupul auto Stellantis a reușit să finalizeze achiziția grupului deF1 Holdings Corp, companie care deține integral First Investors Financial Services Group, unul dintre cele mai cunoscute servicii de finanțare a achizițiilor de autovehicule din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis și-a rezolvat o problemă majoră, prin achiziția unei companii de finanțare, pentru piața din SUA, unde era singurul constructor auto care nu deținea o companie proprie specializată în finanțarea achizițiilor de autovehicule. Stellantis a început negocierile în acest an, iar acum a anunțat finalizarea tranzacției, în urma acceptării tuturor condițiilor de către părțile care au negociat.

First Investors va fi redenumită Stellantis Financial Services US Corp și „va permite Stellantis să-și dezvolte o structură captivă de finanțare”. Noua companie deținută de Stellantis va oferi clienților, concesionarilo și partenerilor o ofertă completă de soluții de finanțare pe termen scurt și mediu, credite de consum, contracte de închiriere și finanțarea stocurilor.

„Cu achiziția First Investors, vom permite rapid dezvoltarea unei structuri captive de finanțare în SUA, care va oferi o gamă compeltă de produse, în beneficiul clienților noștri, concesionarilor, mărcilor noastre și acționarilor noștri”, a declarat Phillippe de Rovira, Chief Affiliates Officer Stellantis.

Schimbări în preferințele românilor la mașinile second-hand de import: BMW nu mai este cea mai cumpărată marcă premium CITEȘTE ȘI Schimbări în preferințele românilor la mașinile second-hand de import: BMW nu mai este cea mai cumpărată marcă premium

Activitățile din SUA ale Stellantis, care sunt reprezentate de fostul grup Chrysler (mărcile Chrysler, Jeep, Dodge și RAM), foloseau servicii de finanțare ale unor parteneri și o structură proprie înființată înainte de fuziunea cu Fiat, Cherysler Capital, dar care nu oferea servicii complete.

Stellantis urmărește extinderea activităților din SUA, prin creșterea vânzărilor și extinderea rețelei de dealeri, care nu ar fi fost posibilă fără susținerea unei structuri prorpii de finanțare. „Este vorba despre o decizie strategică, care ne va permite să ne îmbunătățim în continuare performanța financiară și să creăm valoare pe termen lung pentru acționarii Stellantis”, a precizat Richard Palmer, CFO Stellantis.

Suma tranzacției nu a fost dezvăluită, dar informațiile neoficiale vorbesc despre circa 300 de milioane de dolari. Stellantis a anunțat că echipa care a condus First Investors va rămâne în continuare în funcție.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
chrysler
servicii finantare stellantis
jeep