Tesla are un portofoliu de bitcoin în valoare de aproape două miliarde de dolari

Tesla are un portofoliu de bitcoin în valoare de aproape două miliarde de dolari
scris 7 feb 2022

Constructorul american de automobile electrice Tesla Inc a informat că valoarea de piață a portofoliului său de bitcoin era de 1,99 miliarde de dolari la data de 31 decembrie 2021, transmite Reuters.

Într-un document remis Autorității de reglementare a piețelor financiare americane (SEC), Tesla, care anul trecut a investit 1,50 miliarde de dolari în bitcoin, a informat că a înregistrat pierderi de aproximativ 101 milioane de dolari de pe urma deprecierii valorii criptomonedei bitcoin. Scăderea valorii criptomonedei bitcoin a făcut ca Tesla să înregistreze pierderi, pe măsură ce a scăzut valoarea portofoliului său de bitcoin, scrie Agerpres.

Fondul de pensii AkademikerPension își vinde participația la Wizz Air din cauza unui scandal legat de drepturile angajaților. Problemele au început în România și au continuat în mai multe țări CITEȘTE ȘI Fondul de pensii AkademikerPension își vinde participația la Wizz Air din cauza unui scandal legat de drepturile angajaților. Problemele au început în România și au continuat în mai multe țări

Anul trecut, pentru scurt timp, Tesla a acceptat și criptomonede drept formă de plată pentru anumite produse. Însă, directorul general Elon Musk a încetat să mai accepte monede digitale ca mijloc de plată, aducând ca argument îngrijorările legate de impactul asupra mediului al operațiunilor de minare de bitcoin.

În luna martie a anului trecut, Tesla anunța că a câștigat 128 de milioane de dolari de pe urma vânzării unei părți din portofoliul său de bitcoin. În perioada ce a trecut de atunci, Tesla nu a dezvăluit nicio modificare a portofoliului său de bitcoin.

"Minarea" de bitcoin constă în efectuarea unor calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacțiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o rețea descentralizată și care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin. O parte importantă a minerilor de bitcoin și-au mutat operațiunile în SUA, unde caută surse de energie cu prețuri mici și un mediu politic favorabil cu privire la criptomonede.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal și nu deține statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb și care poate fi transferată, stocată și tranzacționată în mod electronic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
bitcoin