Toyota și-a vândut toate acțiunile deținute la Tesla, după încheierea unui parteneriat

Toyota și-a vândut toate acțiunile deținute la Tesla, după încheierea unui parteneriat
scris 3 iun 2017

Toyota și-a vândut toate acțiunile deținute la Tesla, până la sfârșitul lui 2016, după anularea unei colaborări cu producătorul american de automobile de lux pentru dezvoltarea de vehicule electrice, transmite Reuters.

Cel mai mare producător japonez de automobile cumpărase o participație de circa 3% la Tesla, pentru 50 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Toyota Ryo Sakai a spus că grupul a vândut toate acțiunile la Tesla până la sfârșitul lui 2016, în cadrul unei revizuiri periodice a investițiilor, după ce vânduse deja o parte din deținere în 2014.

”Parteneriatul nostru cu Tesla în domeniul dezvoltării s-a încheiat în urmă cu ceva timp și, pentru că nu s-a mai întâmplat nimic în direcția respectivă, am decis că este timpul să vindem restul participației”, a spus purtătorul de cuvânt.

FOTO Renault Koleos a fost lansat pe piața din Europa, cu două motoare diesel, de 1.6 și 2.0 litri CITEȘTE ȘI FOTO Renault Koleos a fost lansat pe piața din Europa, cu două motoare diesel, de 1.6 și 2.0 litri

În noiembrie anul trecut, Toyota l-a însărcinat pe președintele grupului să conducă o divizie nou înființată pentru vehicule electrice, demonstrând angajamentul de a dezvolta o tehnologie pe care a adoptat-o lent.

Divizia va pregăti strategia Toyota de a fabrica și comercializa automobile electrice, în cadrul eforturilor companiei de a ține pasul cu înăsprirea reglementărilor în domeniul emisiilor poluante, la nivel internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
toyota