Toyota și-a vândut toate acțiunile deținute la Tesla, după încheierea unui parteneriat

Toyota și-a vândut toate acțiunile deținute la Tesla, după încheierea unui parteneriat
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2017

Toyota și-a vândut toate acțiunile deținute la Tesla, până la sfârșitul lui 2016, după anularea unei colaborări cu producătorul american de automobile de lux pentru dezvoltarea de vehicule electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător japonez de automobile cumpărase o participație de circa 3% la Tesla, pentru 50 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Toyota Ryo Sakai a spus că grupul a vândut toate acțiunile la Tesla până la sfârșitul lui 2016, în cadrul unei revizuiri periodice a investițiilor, după ce vânduse deja o parte din deținere în 2014.

”Parteneriatul nostru cu Tesla în domeniul dezvoltării s-a încheiat în urmă cu ceva timp și, pentru că nu s-a mai întâmplat nimic în direcția respectivă, am decis că este timpul să vindem restul participației”, a spus purtătorul de cuvânt.

FOTO Renault Koleos a fost lansat pe piața din Europa, cu două motoare diesel, de 1.6 și 2.0 litri CITEȘTE ȘI FOTO Renault Koleos a fost lansat pe piața din Europa, cu două motoare diesel, de 1.6 și 2.0 litri

În noiembrie anul trecut, Toyota l-a însărcinat pe președintele grupului să conducă o divizie nou înființată pentru vehicule electrice, demonstrând angajamentul de a dezvolta o tehnologie pe care a adoptat-o lent.

Divizia va pregăti strategia Toyota de a fabrica și comercializa automobile electrice, în cadrul eforturilor companiei de a ține pasul cu înăsprirea reglementărilor în domeniul emisiilor poluante, la nivel internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
toyota