Una dintre cele mai mari companii de închiriere auto vinde 20.000 de mașini electrice și le înlocuiește cu mașini pe benzină

Una dintre cele mai mari companii de închiriere auto vinde 20.000 de mașini electrice și le înlocuiește cu mașini pe benzină
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 ian 2024

Una dintre cele mai mari companii de închiriere auto, Hertz, intenționează să vândă o flotă de 20.000 de automobile electrice, din cauză că cererea pentru acest tip de mașini este scăzută. Compania vrea să înlocuiască mașinile cu baterii cu clasicele vehicule cu benzină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Compania se așteaptă să reinvestească o parte din veniturile din vânzarea de vehicule electrice în achiziționarea de vehicule cu motor cu ardere internă pentru a satisface cererea clienților”, a transmis Hertz în documentele analizate de Profit.ro, depuse la autoritățile de reglementare a pieței de capital din SUA.

 „Compania se așteaptă ca această acțiune să echilibreze mai bine oferta cu cererea așteptată de vehicule electrice".Un număr total de 20.000 de automobile electrice, din care aproximativ 80% sunt Tesla, vor fi scoase la vânzare de Hertz, compania de rent-a-car, din flota aflată la închiriere în SUA, potrivit unui anunț al companiei, care spune că cererea de închiriere pentru acest tip de mașini este scăzută și nu are perspective să crească. Flota de electrice va fi înlocuită de mașini pe benzină, care reprezintă în continuare cea mai mare pondere în cererea clienților.

China a depășit Japonia și a devenit cel mai mare exportator de autovehicule din lume CITEȘTE ȘI China a depășit Japonia și a devenit cel mai mare exportator de autovehicule din lume

Compania a început deja vânzarea celor 20.000 de vehicule electrice din luna decembrie și va continua acest proces în acest an, potrivit informațiilor transmise de companie.

Bilanțul companiei pe trimestrul 4 va fi afectat de această decizie cu o valoare de 245 milioane de dolari, cheltuieli de amortizare.

Dacia plusează în Germania și vine cu un mare discount pentru Spring CITEȘTE ȘI Dacia plusează în Germania și vine cu un mare discount pentru Spring

De asemenea, cei de la Hertz au precizat că această schimbare a flotei ar trebui să îmbunătățească valoarea câștigurilor din 2024. „Este de așteptat ca reducerea planificată a parcului de vehicule electrice și reinvestirea în vehicule ICE suplimentare să îmbunătățească EBITDA corporativ ajustat în 2024, pe măsură ce vehiculele sunt rotite și în 2025, moment în care toate vehiculele incluse în acest plan sunt de așteptat să fie vândute”.

Potrivit informațiilor anterioare oferite de Hertz, mașinile electrice reprezentau circa 11% din totalul flotei de vehicule aflate la închiriere, iar dintre acestea circa 80% sunt Tesla. Vehiculele electrice aduc și alte costuri suplimentare companiei, deoarece au costuri de reparații mai mari, în comparație cu vehiculele clasice.

viewscnt
Afla mai multe despre
hertz
vanzare masini electrice
rent car
tesla