VIDEO Dacia Duster cu șenile - demonstrație pe pârtia Transalpina

VIDEO Dacia Duster cu șenile - demonstrație pe pârtia Transalpina

Sursa foto: Mudstershop.com

scris 19 ian 2019

Dacia Duster a urcat pe pârtia de schi Transalpina Ski Resort, în cadrul unei demonstrații realizate împreună cu CNAIR, ISU, Jandarmeria și Salvamont. Modelul Duster a fost echipat cu șenile, fiind vorba despre un prototip.

CNAIR a publicat un scurt film din timpul unei demonstrații realizate de un Duster echipat cu șenile. Mașina reușește să urce cu ușurință pe pârtia de schi Transalpina cu ajutorul acestor șenile, demonstrând capacitățile superioare ale acestui tip de vehicul, perfect pentru instituțiile care execută misiuni în zone greu accesibile, mai ales pe timp de iarnă, dar și pentru persoanele private care locuiesc în zone în care zăpada cade din abundență.

Dacia Duster cu șenile este un concept-car, un prototip realizat de Dacia, fiind dezvoltat în centrul de cercetare de la Rânca al Renault. Mașina a mai fost prezentată în cadrul diferitelor evenimente, defilări, dar testul de pe Transalpina este cel mai relevant pentru performanțele acestui vehicul.

FOTO Dezastru în materie de siguranță auto la testele EuroNCAP: Fiat Panda, zero stele, Jeep Wrangler, 1 stea CITEȘTE ȘI FOTO Dezastru în materie de siguranță auto la testele EuroNCAP: Fiat Panda, zero stele, Jeep Wrangler, 1 stea

Pentru cei care doresc să-și echipeze mașina cu șenile, acest tip de echipamente este disponibil și separat, putând fi instalat în locul roților. Prețul șenilelor pentru Duster este de aproximativ 13.000 de euro, aproape egal cu cel al mașinii. Modelul realizat de Dacia are avantajul că a fost dezvoltat și adaptat pentr a utiliza la maximum performanțele tehnice ale tracțiunii integrale de pe Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
duster cu senile
transalpina
schi