VIDEO&FOTO - BYD, care tocmai a depășit Tesla, lansează la apă primul vapor cu care vrea să cucerească Europa

VIDEO&FOTO - BYD, care tocmai a depășit Tesla, lansează la apă primul vapor cu care vrea să cucerească Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 ian 2024

Compania chineză BYD a prezentat primul său vapor de tip RoRo, cu care intenționează să transporte vehiculele destinate pieței europene. BYD Explorer No.1 este doar primul dintr-o serie de șapte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Cum râdea Elon Musk de compania chineză BYD, care tocmai a depășit Tesla

Constructorul naval CIMC Raffles a livrat companiei auto BYD, în Portul Yantai, din China, primul vapor de tip cargo roll-on roll-off (RORO), cu care va transporta automobilele către Europa. Vaporul are o lungime de 200 de metri și o capacitate de 7000 de autovehicule standard, având o viteză de croazieră de 19 noduri (35 km/h).

ULTIMA ORĂ Datele privind înmatriculările auto din România au fost schimbate, se ....pierduseră peste 2.000 de mașini. Rezultatul real: piața a scăzut mai puțin decât se anunțase CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Datele privind înmatriculările auto din România au fost schimbate, se ....pierduseră peste 2.000 de mașini. Rezultatul real: piața a scăzut mai puțin decât se anunțase

Vaporul face parte dintr-o serie de șapte nave pe care BYD le-a comandat pentru a exporta automobilele către restul lumii și pe care urmează să le primească în următorii doi ani. Cu ajutorul acestor nave specializate, BYD va reuși să scadă semnificativ costurile de transport și va avea încă un avantaj competitiv în fața rivalilor din Europa.

Prima navă BYD a început deja încărcarea primului lot de 7000 de automobile, cu destinația Europa. Vaporul este echipat cu sisteme de stocare a energiei și cu generatoare produse de BYD, care sunt folosite pe timpul transportului pentru încărcarea bateriilor, dacă este necesar.

Aproape 500 de români și-au cumpărat anul trecut mașini BMW M. Divizia M GmbH a depășit un nou record de vânzări la nivel global CITEȘTE ȘI Aproape 500 de români și-au cumpărat anul trecut mașini BMW M. Divizia M GmbH a depășit un nou record de vânzări la nivel global

Reprezentanții BYD au transmis că startul operațional al vaporului BYD No.1 marchează începutul expansiunii activității companiei pe piețele externe. Totodată, compania a precizat că vaporul va putea fi folosit și de alți constructori.

BYD a vândut în 2023 un total de 3,02 milioane de autovehicule, cu propulsie electrică și plug-in hybrid, acesta fiind cel mai bun rezultat din istoria mărcii. Aproape jumătate dintre mașinile vândute au fost complet electrice, apropiindu-se de cifrele înregistrate de liderul pieței electrice globale, Tesla. De altfel, în decembrie, BYD a reușit să depășească Tesla, cu 526.400 autovehicule electrice vândute, față de 484.500 cât a raportat constructorul american.

VIDEO&FOTO - BYD, care tocmai a depășit Tesla, lansează la apă primul vapor cu care vrea să cucerească Europa

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
vapor byd
mașini electrice
masini china