VIDEO Geneva: PSA mizează pe SUV-uri și crossovere

VIDEO Geneva: PSA mizează pe SUV-uri și crossovere
scris 8 mar 2017

Grupul PSA a avut la salonul Auto de la Geneva unele premiere care țin de zona conceptelor și mai puțin de cea a modelelor de serie. Cel mai important moment al mărcii Peugeot a fost prezentarea conceptului Peugeot Instinct, o mașină a viitorului, un studiu care vorbește despre ceea ce vrea să facă “leul” în viitor. În același timp, modelul electric Partner Tepee consolidează poziția mărcii Peugeot în segmentul vehiculelor ecologice.

Citroen a ținut capul de afiș cu conceptul C-Aircross, o avanpremieră, practic, la viitorul SUV compact construit pe aceeași platformă cu Opel Crossland X și chiar și cu Peugeot 2008. Crossoverul Citroen nu va fi altceva decât înlocuitorul lui C3 Picasso, care dispare, odată cu disparția din uzul europenilor a monovolumelor.

Dimensiunile conceptului sunt 4,15 metri lungime, 1,74 metri lățime și 1,63 metri înălțime, specifice segmentului B, cu un plus pentru înălțime. Protecțiile de culoare neagră, atât laterale, cât și la pasajele roților, specifice unui crossover, dau și ele o notă agresivă.

VIDEO&FOTO LIVE Text Salonul Auto Internațional din Geneva. Logan MCV Stepway, vedeta standului Dacia CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO LIVE Text Salonul Auto Internațional din Geneva. Logan MCV Stepway, vedeta standului Dacia

O altă apariție a fost SpaceTourer 4X4 Ë Concept, un vehicul electric cu trimitere direct către viitoarele modele de serie ale francezilor, fiind practic modul în care se transformă toate “monospace”-urile companiei, pentru a fi în trend cu industria.

Dar vedeta grupului PSA a fost noul SUV DS 7 Crossback, un model cu personalitate, agresiv din toate punctele de vedere, inclusiv din cel al faptului că imită destul de bine un Audi.

Abrogarea timbrului de mediu a adus creșteri foarte mari și pe piața de mașini noi. Record însă de autoturisme second-hand și reînmatriculări. Top 10 mărci CITEȘTE ȘI Abrogarea timbrului de mediu a adus creșteri foarte mari și pe piața de mașini noi. Record însă de autoturisme second-hand și reînmatriculări. Top 10 mărci

De altfel, concurenții săi direcți vor fi Audi Q3, BMW X1 sau Mercedes-Benz GLA, printre elementele distinctive remarcăm farurile LED care pivotează 180 de grade și stopurile cu lumini LED 3D, inspirate din conceptul DS E-Tense.

DS 7 Crossback este construit pe platforma grupului PSA EMP2, pe care o împarte cu Peugeot 3008, dar și cu recent anunțatul Opel Grandland X, realizat în cadrul colaborării cu GM.

Modelul DS 7 Crossback se va baza pe două motare diesel de 130 și 180 CP; trei motoare pe benzină, de 130, 180 și 225 CP, și un viitor hibrid, 4x4, de 300 CP.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
auto
masini
geneva