VIDEO Teste EuroNCAP: Tesla Model X - cele mai bune sisteme de asistență, Jeep Renegade - cel mai prost scor din 2019

VIDEO Teste EuroNCAP: Tesla Model X - cele mai bune sisteme de asistență, Jeep Renegade - cel mai prost scor din 2019
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 dec 2019

Un nou set de rezultate de siguranță, publicate de EuroNCAP, vine cu 11 automobile vândute în Europa, care au trecut prin chinuitoarele teste ale organzației. Dintre acestea se remarcă scorul foarte mare al Tesla Model X și scorul foarte prost al încă unui model Jeep.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

EuroNCAP a publicat ultimele ultimul pachet de rezultate ale testelor din 2019, unul consistent, format din opt automobile lansate în ultimul an, la care se adaugă trei modele cu facelift, retestate. Mașinile din pachetul de opt au primit toate cinci stele, fiind vorba atât despre modele premium, Tesla Model X, Porsche Taycan, Audi Q7, dar și de automobile de volum, populare, precum Renault Captur, Subaru Forester, Skoda Octavia, sau din zona up-market, cum sunt Ford Mondeo și Ford Kuga. O singură excepție în acest set de mașini: Peugeot 2008, micul SUV al francezilor, a primit doar 4 stele în echiparea standard și 5 stele la testarea cu pachetul de siguranță (opțional). Altfel spus, cei ce vor mai multă siguranță, trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar, în cazul acestui model.

În cea de-a doua categorie, a facelift-urilor retestate, sunt două situații diferite. Două modele aproape identice, VW Sharan și SEAT Alhambra, au primit patru stele, un rezultat bun, care le scade scorul față de testele anterioare. Cele două mașini primiseră în 2010, la lansarea lor pe piață, 5 stele, însă cu punctaje mult mai mici față de cele de acum. În plus, condițiile de testare de atunci erau mult mai lejere. Cei de la EuroNCAP au decis să le retesteze, dat fiind faptul că cele două mașini au rămas pe piață la nouă ani de la lansare, cam în aceeași configurație tehnică, dar cu unele actualizări (inclusiv AEB). Cu patru stele primite, VW Sharan și SEAT Alhambra se dovedesc încă sigure pentru cei care le conduc.

Percheziții ale procurorilor germani la sediul Volkswagen, într-un dosar legat de motoarele diesel CITEȘTE ȘI Percheziții ale procurorilor germani la sediul Volkswagen, într-un dosar legat de motoarele diesel

La final, a rămas Jeep Renegade, un SUV de clasă mică, comparabil cu Dacia Duster. Renegade a fost lansat în 2014, la lansarea sa pe piața europeană, iar atunci a primit 5 stele. De atunci, mașina a trecut printr-un facelift, în 2018, astfel că a fost retestat de EuoNCAP. Testele mai dure și faptul că FCA nu a investit deloc în creșterea gradului de siguranță au condus la un eșec de această dată: doar 3 stele, acesta fiind încă un Jeep cu un grad de siguranță mic, din ultimii ani, după Wrangler, cu o singură stea, și Cherokee, patru stele. Este, în același timp, singurul automobil care a primit 3 stele în 2019.

Performerul acestei ture de teste este, după cum susțin cei de la EuroNCAP, Tesla Model X, SUV-ul mărcii americane, care produce exclusiv vehicule electrice. Model X a reușit să primească 94 de puncte la siguranța activă (sisteme electronice de asistență), egaglând scorul obținut de Model 3. Este cel mai mare scor obținut de un automobil la acest capitol. Tesla Model X a primit, de asemenea, și un scor foarte mare, 98 de puncte, la protecția pasagerilor adulți (locurile din față). Filmul cu testele prin care a trecut Model X sunt relevante.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
teste siguranta
punctaj tesla
stele euroncap
porsche taycan
jeep renegade