Volkswagen a lansat în America de Sud un nou concurent pentru Logan: Virtus, un sedan bazat pe Polo

Volkswagen a lansat în America de Sud un nou concurent pentru Logan: Virtus, un sedan bazat pe Polo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 nov 2017

Volkswagen își continuă ofensiva în America de Sud cu o lansare la Sao Paulo, în Brazilia, unde a fost prezentat publicului noul model Virtus, un nume nou în portofoliu, într-un segment în care Renault vinde modelul Logan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VW își schimbă complet strategia pentru America de Sud, introducând modele noi construite pe platforma MQB a grupului, cea pe care sunt dezvoltate toate modelele din clasele inferioare, de la Up, la Golf. Noul model se numește Virtus și are elemente de legătură cu hatchback-ul Polo, fiind, practic, un sedan al acestui model. Virtus înlocuiește vechiul model Voyage, care era construit pe o platformă veche, aceeași pe care era produs și modelul local Gol (fără f). Reprezentanții VW, prezenți la lansare, au declarat că Virtus este produs special pentru piețele din America de Sud și are la bord cele mai noi tehnologii de conectivitate.

VW Virtus este parte a strategiei de dezvoltare a mărcii în această parte a globului, unde sunt anticipate creșteri foarte mari în anii următori. Aici VW pregătește 20 de modele noi, dintre care 13 vor fi produse în uzinele grupului din Brazilia. Au fost anunțate investiții de 1,8 miliarde de euro doar în Brazilia, alte sume fiind avansate pentru celelalte piețe. În Argentina, a fost deja anunțată o investiție de 560 milioane de euro pentru dezvoltarea și producția unui nou SUV.

FOTO Unul din dealerii Mercedes sparge gheața cu noul X-Class și îl vinde înainte de lansarea oficială în România CITEȘTE ȘI FOTO Unul din dealerii Mercedes sparge gheața cu noul X-Class și îl vinde înainte de lansarea oficială în România

VW Virtus are cele mai multe componente identice cu Polo, fiind mai lung decât acesta cu 40 de cm, grație portbagajului de tip fastback pe care îl oferă. Ampatamentul de 2.65 metri este mai lung decțt cel al lui Polo, iar volumul portbagjului ajunge la 521 litri.

„Avansăm în America de Sud și reînnoim gama de modele în Brazilia pas cu pas. După prezentarea noului VW Polo câteva săptămâni în urmă, Virtus este un element cheie mai departe în drumul pentru a readuce VW în poziția de lider în regiune”, a declarat Pablo Di Si, președinte și CEO VW America de Sud. Virtus este al treilea model lansat în Brazilia fabricat pe platforma MQB, după Golf și Polo. Compania a anunțat de asemenea, o gamă înnoită de pickup-uri și SUV-uri produse local. Pentru producția lui Virtus și a lui Polo, fabrica VW sin Anchieta, Brazilia, a primit o infuzie de 660 milioane de euro.

Volkswagen a oferit pe piața locală mai multe modele dezvoltate și produse în America de Sud, precum Gol, Voyage, pick-up-ul Saveiro, pe care le va înlocui treptat cu variante ale modelelor europene, produse în uzine locale, pe platforme globale ale grupului.

VW Virtus va fi conurent direct pe piețele din America de Sud cu Logan, care se vinde sub sigla Renault în această parte a lumii. Prețul modelului dezvoltat în România de francezi și produs în nu mai puțin de 3 uzine sud-americane (Argentina, la Cordoba, în Brazilia, la Curtiba, și în Columbia, la Envigado) ete de aproximativ 11.500 de euro, în timp ce modelul VW Voyage, pe care Virtus îl va înlocui, are un preț de circa 13.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
virtus