Volkswagen a obținut de la Departamentul de Justiție al SUA o amânare de 90 de zile a raportului de monitorizare în scandalul Dieselgate

Volkswagen a obținut de la Departamentul de Justiție al SUA o amânare de 90 de zile a raportului de monitorizare în scandalul Dieselgate
scris 19 oct 2019

Volkswagen Group a primit o derogare de la Departamentul de Justiție al SUA, pentru a se conforma măsurilor impuse în 2017, în urma scandalului Dieselgate.

Volkswagen a anunțat că a depus la Departamentul de Justiție și la auditorul independent Larry D. Thompson o cerere de prelungire a termenului de conformare cu 90 de zile, iar cererea a fost acceptată. Termenul se referă la angajamentele asumate de companie în 2017, în urma descoperirii dispozitivelor tehnice de manipulare a testelor de emisii de CO2 la motoarele diesel. În afara amenzilor și obligațiilor de rechemare și buy-back ale mașinilor implicate, VW și-a asumat în acordul cu guvernul SUA mai multe obligații care vizau etica și programele de conformare.

VW susține că are nevoie de o perioadă suplimentară pentru a face mai multe teste, astfel încât raportul final de certificare al auditorului independent către Departamentul de Justiție să fie făcut în iulie 2020, iar monitorizarea să fie făcută până în septembrie 2020.

„Pe măsură ce Volkswagen parcurge cea mai mare transformare din istoria noastră, noi muncim din greu pentru a crea o cultură a integrității în orice facem și facem progrese bune”, a transmis Herbert Diess, CEO al VW Group. „Larry Thompson a fost un important catalizator pentru schimbare și apreciem receptivitate lui la planificarea noastră pentru această fază de test. Intenționăm să fin siguri că această schimbare este una de durată și continuă îndeplung după ce monitorizarea se va încheia”, a mai spus Diess.

Fiat Chrysler, o nouă amendă uriașă pentru depășiri ale limitelor de CO2 CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler, o nouă amendă uriașă pentru depășiri ale limitelor de CO2

Cererea de extindere cu o perioadă scurtă a termenului a fost aprobată în unanimitate de Consiliul de Administrație al companiei, transmite VW, și a fost aprobată la întâlnirea cu auditorul, cu echipa acestuia și oficialii din Departamentul de Justiție.

Acordul asumat de VW în 2017 are prevăzute îndeplinirea mai multor programe de etică și conformare astfel încât să prevină și să detecteze orice încălcare a legislației SUA de tipul celei care a condus la criza diesel. Acordul mai prevede și unele obligații legate de protecția mediului asumate de VW, dar și de rezolvarea pretențiilor civile în dosarul dieselgate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
monitorizare vw sua
dieselgate
scandal diesel vw