Volkswagen reduce numărul de angajați, inclusiv cu cei în vârstă

Volkswagen reduce numărul de angajați, inclusiv cu cei în vârstă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2024

Volkswagen va extinde la lucrătorii mai în vârstă schema pentru cei care lucrează cu normă redusă și va oferi pachete compensatorii, ca parte a programului de reducere a costurilor, conform unui comunicat intern consultat de DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă angajații născuți în 1967, pentru care a fost făcută recent disponibilă schema part-time, termenul limită pentru alăturarea la schemă va fi aplicat și la cei născuți în 1965 și 1966, pachete compensatorii fiind de asemenea oferite și lucrătorilor mai tineri, arată Adevarul.

Italia investighează Ryanair. Cum sunt explicate prețurile umflate CITEȘTE ȘI Italia investighează Ryanair. Cum sunt explicate prețurile umflate

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat pentru DPA informația.

În documentul intern, directorul de la Resurse Umane, Gunnar Kilian, a afirmat că va continua programul de restructurare în mod intensiv și s-a ajuns la un acord cu Consiliul angajaților privind reducerea cu 20% a costurilor cu personalul administrativ până în 2026.

FOTO Aktor a montat secțiunea centrală a viitorului pasaj peste A1 CITEȘTE ȘI FOTO Aktor a montat secțiunea centrală a viitorului pasaj peste A1

Aceste măsuri fac parte din planului de eficientizare prezentat anul trecut. Volkswagen a convenit punctele de bază cu Consiliul angajaților în decembrie, inclusiv evitarea concedierilor forțate. Compania nu a precizat câți angajați vor pleca, spunând că problema o reprezintă costurile, nu forța de muncă.

"Vedem un interes major pentru schema dedicată celor care lucrează cu normă redusă. Plățile se situează la 85% din plata integrală și permit angajaților să facă tranziția la o pensionare decentă, în condițiile în care grupul își reduce forța de muncă într-un mod responsabil", a declarat Kilian.

Tesla pregătește concedieri CITEȘTE ȘI Tesla pregătește concedieri

De asemenea, în cursul anului anterior, producătorul auto german a eliminat circa 2.000 de locuri de muncă de la unitatea sa de software Cariad, aflată în dificultate, ca parte a unui plan de restructurare care va întârzia și mai mult noile arhitecturi software mult așteptate.

Consiliul de administrație a aprobat planul în cadrul unei ședințe de miercuri, urmând ca reducerile de personal să aibă loc din 2024 până la sfârșitul anului 2025, a precizat manager magazin, citând manageri de top din cadrul grupului.

În 2023, grupul Volkswagen a livrat pe plan global 9,24 milioane de vehicule, o expansiune de 12% față de 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
angajati