VW a lansat oficial serviciul de car sharing We Share

VW a lansat oficial serviciul de car sharing We Share
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 iun 2019

Volkswagen a lansat oficial pentru public serviciul We Share, în Berlin, după ce perioada de testare s-a încheiat. Compania a anunțat că serviciul va fi exclusiv electric, flota de lansare fiind formată din vehicule VW  e-Golf.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul Volkswagen a lansat pe piață noul serviciu de mobilitate We Share, complet electric, având la dispoziție o flotă de 1.500 de e-Golf, la care se vor adăuga anul viitor 500 de exemplare e-up! și, ulterior, viitorul ID.3. După cum anunță VW, We Share va fi bazat pe sistemul „freefloating”, fără centre de închiriere, fiind operat prin intermediul unei aplicații de mobil. Planurile de extindere vizează, într-o primă fază, orașele Praga, unde vor fi utilizate vehicule Skoda, și Hamburg, începând de anul viitor.

„Cu We Share, am croit sistemul de car sharing pentru a întâlni nevoile utilizatorilor: ușor de utilizat cu 100% operare electrică cu energie verde”, a spus Christian Senger, responsabil în board-ul VW cu sectorul  „mașini și servicii digitale”. „Cu o așa consistentă, largă ofertă, depășim competiția. Suntem extraordinar de bine poziționați pentru a participa la extinderea pieței de car sharing”.

Serviciul WeShare va acoperi o suprafață de 150 km pătrați, inițial, în centrul orașului și până la inelul trenului urban, dar suprafața operată se va extinde odată cu lărgirea flotei de automobile. La lansare, serviciul va avea un preț promoțional, de 19 cenți pe minut (aproximativ 1 leu), clienții fiind scutiți de taxa de înregistrare în sistem și de taxa de aeroport. Din septembrie, tarifele vor fi împărțite în trei categorii, cu o medie de 29 de cenți pe minut (aproximativ 1,40 lei).

Condițiile pentru a putea închiria o mașină din parcul We Share sunt minime: un telefon smart, un card de credit, vârsta minimă 21 de ani, permis de conducere de minim 1 an și domiciliul în Germania.

Mașinile VW e-Golf din flota We Share vor fi încărcate la rețeaua publică de stații din Berlin, inclusiv la rețeaua creată de Lidl și Kaufland, cu 70 de stații, cu care VW a încheiat un parteneriat. Mașinile vor fi colectate și încărcate de angajații We Share când bateriile anunță că sunt aproape descărcate. Compania intenționează să introducă, ulterior, un sistem prin care clienții să primească reduceri de tarife dacă încarcă singuri mașina.

Rechemare globală pentru Porsche Cayenne și Panamera. Mașinile pot pleca singure de pe loc CITEȘTE ȘI Rechemare globală pentru Porsche Cayenne și Panamera. Mașinile pot pleca singure de pe loc

Volkswagen anunță că numărul de utilizatori înregistrați în rețelele de car sharing în Germania a crescut de la 180.000, în 2010, la 2,46 milioane de persoane, la începutul acestui an.

We Share face parte din „Volkswagen We”, un univers digital creat de companie pentru clienții care dețin un vehicul sau folosesc unul închiriat. Până acum au mai fost lansate, în cadrul Volkswagen We, We Park, We Experience (pentru recomandări de bunuri și servicii în proximitatea utilizatorului) și We Deliver (livrări ale curierilor în portbagajul clientului, în loc de domiciliu).

viewscnt
Afla mai multe despre
we share
car sharing
masini electrice
inchiriere masini
volkswagen we