VW a recunoscut că modelele care urmau să fie lansate anul viitor sunt echipate cu un soft de trucare a emisiilor

VW a recunoscut că modelele care urmau să fie lansate anul viitor sunt echipate cu un soft de trucare a emisiilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 oct 2015

Volkswagen a mărturisit că a instalat un soft care ar putea influența rezultatele testelor de mediu pe modelele diesel care urmau să fie lansate în 2016, informațiile fiind dezvăluite agenției de mediu din SUA încă de săptămâna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Volkswagen au declarat pentru Associated Press că aceste dispozitive de control al emisiilor poluante funcționează diferit față de software-ul descoperit luna trecută, instalat pe modele din perioada 2009 - 2015.

Totodată, un purtător de cuvânt al VW a afirmat că informațiile privind instalarea acestui software pe autovehiculele care urmau să fie lansate în 2016 au fost prezentate săptămâna trecută Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Directorul general al Volkswagen în Statele Unite, Michael Horn, a declarat săptămâna trecută, în timpul unei audieri în Congresul American, că grupul german a retras mai multe cereri pentru certificarea unor modele diesel care ar urma să fie comercializate pe piața din SUA în 2016, din cauză că mașinile sunt echipate cu un dispozitiv auxiliar pentru controlul emisiilor ce nu a fost încă aprobat de autoritățile de reglementare.

Constructorii de automobile sunt obligați să dezvăluie autorităților relevante dacă modele produse utilizează programe software ce ar putea afecta funcționarea echipamentelor care contrololează nivelul emisiilor de gaze. Cu toate că aceste programe nu sunt întotdeauna interzise și nu implică automat intenția producătorului de a manipula testele oficiale, trebuie aduse la cunoștiința autorităților pentru ca testele să fie ajustate în consecință.

VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul menționat de EPA a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn și lansarea unor investigații în diferite țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
emisii
diesel