VW confirmă redeschiderea producției și comenzilor pentru e-Up, pentru a se bate cu Dacia Spring în Europa

VW confirmă redeschiderea producției și comenzilor pentru e-Up, pentru a se bate cu Dacia Spring în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2022

Volkswagen a confirmat readucerea în actualitate a modelului VW e-Up, ca răspuns al cererii tot mai mari de autovehicule electrice și pe fondul succesului neașteptat al modelului Dacia Spring.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen a anunțat că redeschide comenzile pentru mdoelul e-Up, versiunea electrică a micului Up, care s-a bucurat de un real succes nu doar în Germania, ci și în restul Europei. Volkswagen a oprit producția acestui model, din mai multe motive, inclusiv pentru că autonomia acestuia nu mai corespundea cu nivelul pe care celelalte modele îl ofereau. În acest moment, pe fondul subvențiilor acordate de guvernele din Europa, inclusiv în România, unde se acordă cel mai mare bonus pentru achiziția unui vehicul electric, constructorul german caută soluții pentru a crește vânzările, iar modelul e-Up poate genera venituri suplimentare importante. Compania a anunțat că toate comenzile anterioare ale modelului e-Up înregistrate în 2021 au fost onorate.

VW e-Up a fost al doilea cel mai vândut model electric pe piața din Germania în 2021 și se anunță încă de pe acum un puternic concurent atât pentru modelele mai scumpe, de la Tesla, Renault și VW, cât și pentru Dacia Spring, care are cel mai mic preț de pe piață.

ULTIMA ORĂ Dacia va lansa al doilea model electric mult mai devreme CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia va lansa al doilea model electric mult mai devreme

Versiunea pe care o oferă la vânzare în acest moment Volkswagen este Style Plus, care costă 26.895 de euro, cu circa 5.000 de euro mai scumpă decât Dacia Spring, dar cu o serie de echipamente suplimentare, autonomie mai mare și un scor de 5 stele la EuroNCAP. Această versiune este echipată cu un motor de 61kW, mult mai puternic decât motorul de 28 kW de pe Spring, iar autonomia este de 258 km, comparativ cu cei 225 km ai modelului românesc.

Volkswagen spune că a vândut până acum 80.000 de unități e-Up, din care peste 30.000 de unități au fost livrate doar în 2021, în Europa.

Volkswagen pregătește un nou automobil electric pentru segmentul A, însă acesta va fi gata de lansare abia peste patru ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw e-up
dacia spring
renault zoe
masini electrice germania