Consum-record de energie, în pofida pandemiei

Consum-record de energie, în pofida pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2020

Operatorul sistemului energetic național (SEN), Transelectrica, anunță că marți, 8 decembrie 2020, au fost înregistrate cele mai ridicate valori instantanee de consum al energiei electrice de la începutul anului și până în prezent, respectiv de 9.389 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivelul Municipiului București, consumul a atins 1.400 MW.

"De asemenea, valoarea înregistrată ieri la nivel național depășește consumul maxim instantaneu din decembrie 2019, respectiv 9.154 MW", afirmă Transelectrica.

ULTIMA ORĂ Tranzacție - Grupul german Allianz, care operează pe piața locală prin Allianz-Țiriac, preia afacerile din România ale Gothaer CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție - Grupul german Allianz, care operează pe piața locală prin Allianz-Țiriac, preia afacerile din România ale Gothaer

Potrivit sursei citate, chiar dacă în perioada pandemiei s-a remarcat o scădere generală a consumului de energie electrică la nivel național, începând cu luna noiembrie 2020 a fost înregistrată o creștere de consum.

În istoricul ultimilor 5 ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9.930 MW, mai menționează operatorul. 

În momentul redactării acestei știri, consumul de energie din România este de 8.786 MW, în timp ce producția se cifrează la 7.207 MW, sistemul național importând curent electric.

Consumul mediu brut de energie electrică va crește cu circa 1,5% în iarna 2020-2021, față de sezonul rece trecut, iar producția va scădea cu peste 7%, estima anterior Dispecerul Energetic Național (SEN) din cadrul, astfel că România va fi nevoită să importe energie, după cum a relatat Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
consum energie electrica
importuri energie electrica
siguranta sistemului energetic national