Shell va cheltui anual 1 miliard de dolari în domeniul energiei nepoluante

Shell va cheltui anual 1 miliard de dolari în domeniul energiei nepoluante
scris 10 iul 2017

Royal Dutch Shell va cheltui anual până la 1 miliard de dolari pentru divizia New Energy, odată cu accelerarea tranziției către energia regenerabilă și mașinile electrice, transmite Bloomberg.

”În unele zone ale lumii începem să vedem că automobilele electrice încep să fie acceptate de către consumatori, în timp ce costul energiei veoliene și solare scade rapid. Toate acestea sunt vești bune pentru lume și trebuie accelerate”, a afirmat directorul general al Shell, Ben Van Beurden, la Istanbul, scrie News.ro.

Shell vede oportunități în domeniul hidrogenului, gazelor naturale lichefiate și biocarburanților de generație nouă pentru transporturile aeriene și navale, domenii în care bateriile nu sunt adecvate.

Natura intermitentă a energiei eoliene și solare înseamnă că centralele pe gaze naturale vor avea un rol pe termen lung, a mai spus Van Beurden la World Petroleum Congress, care a reunit miniștii și directori ai celor mai mari producători de petrol din lume.

Miliardarul american Elon Musk construiește cea mai mare baterie din lume pentru a soluționa criza energetică din Australia de Sud CITEȘTE ȘI Miliardarul american Elon Musk construiește cea mai mare baterie din lume pentru a soluționa criza energetică din Australia de Sud

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, și directorul general al Saudi Arabian Oil, Amir Nasser, au spus că petrolul și gazele vot domina piața energiei în următoarele decenii, dar Van Beurden a subliniat potențialul pentru unele state aflate în dezvoltare rapidă de a trece direct la un mix de energie mai curată.

viewscnt
Afla mai multe despre
shell
energie nepoluanta