ULTIMA ORĂ Volatilitatea petrolului s-a transmis în prețul la pompă: scumpiri și ieftiniri succesive, la aceleași stații, în mai puțin de 12 ore. Unde este acum cea mai ieftină benzină

ULTIMA ORĂ Volatilitatea petrolului s-a transmis în prețul la pompă: scumpiri și ieftiniri succesive, la aceleași stații, în mai puțin de 12 ore. Unde este acum cea mai ieftină benzină
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 1 apr 2022

Volatilitatea ridicată a petrolului de pe piețele internaționale pare a se fi transmis și în prețul la pompă practicat în stațiile din România, care se concurează în ieftiniri și scumpiri haotice. Astfel, conform datelor analizate de Profit.ro, MOL a ieftinit, joi seara, benzina cu 6 bani/l, după ce, cu nici 24 de ore în urmă, o scumpise cu 4 bani/l, iar OMV Petrom a majorat joi la prânz prețul benzinei din cele mai ieftine stații ale sale cu 3 bani/l după ce, cu mai puțin de 12 ore în urmă, îl micșorase cu 6 bani/l.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: De obicei, companiile care comercializează carburanți modifică prețurile treptat și în pași mici, perioade de câteva zile de scumpiri fiind urmate de perioade similare de ieftiniri. Asta pentru a nu transmite volatilitatea cotațiilor internaționale ale țițeiului și carburanților în prețul la pompă. Regula pare a nu mai fi respectată în aceste zile.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Astfel, dacă în seara zilei de miercuri, potriivit comparatorului de prețuri al Consiliului Concurenței, MOL majorase prețul benzinei în stațiile sale din capitală de la 7,85-8,07 lei/l la 7,89-8,12 lei/l, la numai 24 de ore a decis să-l reducă cu 6 bani/l, la 7,83-8,06 bani/l.

OMV Petrom, la rândul său, după ce ieftinise cu 6 bani/l benzina în noaptea de miercuri spre joi, la numai 12 ore a decis să o scumpească cu 3 bani/l în cele mai ieftine stații ale sale și să o ieftinească cu 6 bani în stațiile cele mai scumpe, de la 7,68-7,87 lei/l, aceasta ajungând la 7,71-7,82.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

Liderul pieței a scumpit totodată și motorina cu 4 bani/l în noapte de joi spre vineri, de la 8,21-8,3 lei/l la 8,25/8,34 lei/l în stațiile Petrom, și de la 8,4-8,55 la 8,44-8,59 lei/l în stațiile OMV. Și asta, după ce cu nici 12 ore în urmă, la prânz, ieftinise motorina cu 4 bani/l în cele mai scumpe stații OMV.

După ce a majorat miercuri prețul benzinei cu 5 bani, Lukoil pare a ține cel mai mult cont de stabilitatea prețurilor, care au rămas neschimbate, la 8,28-8,31 lei pe litrul de motorină și la 7,79-7,84 lei pe litrul de benzină.

Cei mai ieftini carburanți din capitală sunt comercializați în prezent la stația Socar de pe Vasile Lascăr, unde benzina costă 7,69 lei/l, iar motorina 8,24 lei/l.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
mol
omv
lukoil
socar
ieftiniri
scumpiri