Acțiunile globale au urcat la maximul ultimelor două luni după ce minuta ședinței Fed a indicat o posibilă încetinire a înăspririi monetare

Acțiunile globale au urcat la maximul ultimelor două luni după ce minuta ședinței Fed a indicat o posibilă încetinire a înăspririi monetare
scris 24 nov 2022
Acțiunile globale au atins joi un maxim al ultimelor două luni, în timp ce dolarul a coborât spre minimul ultimelor luni, după ce minuta ședinței Rezervei Federale a indicat un ritm mai lent de creștere a dobânzilor din SUA începând de luna viitoare.

Wall Street este închisă de Ziua Recunoștinței, dar pe bursele europene încrederea investitorilor a continuat să crească.

DOCUMENT Noi schimbări pregătite la pensii private - Sistem de alertă timpurie, investiții în obligațiuni fără rating sau cu calificativ insuficient dacă statul are minimum 50%, introducerea prețurilor Bloomberg - Reuters CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noi schimbări pregătite la pensii private - Sistem de alertă timpurie, investiții în obligațiuni fără rating sau cu calificativ insuficient dacă statul are minimum 50%, introducerea prețurilor Bloomberg - Reuters

Indicele MSCI al acțiunilor mondiale din 47 de țări a atins cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii septembrie, în timp ce randamentele obligațiunilor guvernamentale germane și britanice, care dau tonul costurilor de împrumut ale Europei, au scăzut la cel mai mic nivel din octombrie și, respectiv, septembrie.

O majoritatea factorilor de decizie ai Fed sunt de acord că ar fi "în curând adecvat" să încetinească ritmul de creștere la ratele dobânzilor. Astfel, minuta de la ședința de politică monetară a Rezervei Federale de la începutul acestei luni a sugerat că banca centrală va renunța la campania sa de creștere a ratelor dobânzilor cu 0,75% la ședința de politică monetară de luna viitoare.

"O serie de participanți au observat că, pe măsură ce politica monetară se apropie de o poziție suficient de restrictivă pentru a atinge obiectivele Comitetului, ar deveni oportună încetinirea ritmului de creștere a intervalului țintă pentru rata fondurilor federale. În plus, o majoritate substanțială a participanților a apreciat că o încetinire a ritmului de creștere ar fi probabil oportună în curând", potrivit minutei.
 
Euro a urcat până la 1,0447 dolari, apropiindu-se de maximul ultimelor patru luni de 1,0481 dolari atins luna aceasta.
 
"Dolarul ar putea rămâne sub presiune pentru încă puțin timp, dar probabil că acum încorporează o bună parte din aspectele negative legate de Fed", au scris analiștii de la ING, citați de Reuters.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
dobanzi
minuta
actiuni
dolar