Negrițoiu, ASF: Avem o economie de piața funcțională, dar în asigurări sunt pungi insuficient reformate

Negrițoiu, ASF: Avem o economie de piața funcțională, dar în asigurări sunt pungi insuficient reformate
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 sep 2016

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, a declarat că “nu știe ce-o să zică UE legat de înghețarea prețurilor la RCA” și că, în potida faptului că România are o economie de piața funcțională, în domeniul asigurărilor sunt pungi insuficient reformate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Nu știu ce-o să zică UE legat de înghețarea prețurilor la RCA. România declară și susține că are o economie de piață funcțională, dar când ajungem în piața asigurărilor și, probabil, și în alte piețe, observăm că avem pungi care nu au fost suficient reformate și va trebui să luăm măsuri specifice țărilor în curs de dezvoltare. Cred că UE nu va aveo o problemă dacă situația este temporară”, a afirmat Negrițoiu într-o conferință pe tema polițelor RCA.

Tariful de referință pe piața RCA va fi înghețat pentru 6 luni printr-o ordonanță de urgență care va fi aprobată astăzi de Guvern, alături de alte măsuri de reglementare, astfel încât instituțiile cu atribuții să aibă timp să implementeze noile reguli, a anunțat, miercuri, premierul Dacian Cioloș.

El a precizat că înghețarea a fost convenită la propunerea transportatorilor și după consultarea Consiliului Concurenței, adăugând că speră ca, în aceste condiții, protestul pregătit pentru mâine să fie anulat.

Transportatorii au ieșit optimiști de la negocierile cu Guvernul privind RCA, dar vor demiterea conducerii ASF. Ei spun că a fost convenită înghețarea tarifului de referință pe piața RCA pentru 6 luni CITEȘTE ȘI Transportatorii au ieșit optimiști de la negocierile cu Guvernul privind RCA, dar vor demiterea conducerii ASF. Ei spun că a fost convenită înghețarea tarifului de referință pe piața RCA pentru 6 luni

Anterior, transportatorii au ieșit optimiști de la negocierile cu Guvernul privind proiectul de ordonanță de urgență prin RCA și iau în calcul suspendarea protestului programat pentru joi, urmând însă să insiste în continuare pentru demiterea conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), căreia îi reproșează că nu a reglementat piața.

Ei au arătat că a fost convenită înghețarea tarifului de referință pe piața RCA pentru 6 luni.

Asociațiile de transportatori rutieri au semnat un protocol cu Primăria generală a Capitalei pentru un protest care să fie organizat mâine în Piața Victoriei și la care să participe 5.500 de persoane și 5.000 de autovehicule.

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului care preia o parte dintre solicitările transportatorilor rutieri, inclusiv posibilitatea unei intervenții asupra prețurilor stabilite de către firmele de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară putând solicita firmelor de asigurări aprobarea scumpirii polițelor RCA în anumite condiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
negritoiu
rca